Зеленський прибув до Вашингтона для участі в саміті НАТО — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський прибув до Вашингтона для участі в саміті НАТО — відео

Зеленський прибув до Вашингтона для участі в саміті НАТО — відео
Джерело:  FREEДОМ

Президент Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська прибули до Вашингтона, що в Сполучених Штатах Америки.Там сьогодні розпочинається саміт НАТО.

Головні тези:

 

  • На саміті НАТО у Вашингтоні обговорюватимуть питання підтримки України, включаючи посилення української протиповітряної оборони та майбутнє членство в Альянсі.
  • Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив про узгодження значного пакета допомоги для України на саміті.
  • На полях заходу можлива зустріч президента Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом, на яку йде підготовка в Білому домі.
  • Саміт НАТО у Вашингтоні триватиме з 9 по 11 липня і стане важливою подією для української дипломатії та безпеки.

Що відомо про візит Зеленського до Вашингтона

Перед початком саміту Зеленський з першою леді поклали вінки до пам’ятника жертвам Голодомору та зустрілися з місцевою українською громадою.

Зауважимо, у Вашингтоні з 9 по 11 липня відбудеться саміт НАТО. Одним з головних питань на ньому буде стане підтримка України. Зокрема, очікується рішення щодо посилення української ППО.

Саміт НАТО у Вашингтоні

Цього тижня, з 9 по 11 липня, у Вашингтоні відбудеться саміт НАТО. Одним з головних питань порядку денного зустрічі 32 лідерів держав-членів буде Україна.

Як раніше анонсувалося, на саміті може бути ухвалене рішення про посилення української протиповітряної оборони, а також буде обговорюватися майбутнє членство України в Альянсі.

Як заявляв генсек НАТО Єнс Столтенберг, на саміті у Вашингтоні також планують узгодити значний пакет допомоги для України.

Крім того, на полях саміту можлива зустріч президента Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом. Принаймні, до такої зустрічі йде підготовка в Білому домі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?