Зеленський привітав українців з Днем Державності — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський привітав українців з Днем Державності — відео

Володимир Зеленський
Зеленський

За словами президента, сьогодні, у День Української Державності, потрібно зосередитися на битві, яку Україна повинна виграти.

Головні тези:

  • Президент Володимир Зеленський вітає українців з Днем Української Державності та закликає зосередитися на перемозі над злом.
  • День Української Державності символічно відзначається чотирма тризубами, які символізують боротьбу, незалежність, історію та ідентичність.
  • Україна згуртована в боротьбі проти страшного ворога, неприйнятного для справжнього християнства, і визначена перемогти зло, яке проливає кров заради самоствердження.
  • День Української Державності в цьому році вперше відзначається у нову дату — 15 липня, згадуючи великого князя Володимира Великого та День Хрещення Русі-України.
  • Символ Української Державності — чотири тризуби, що доводять багату історію та незалежність держави, походженням від князя Володимира Великого.

Зеленський виступив у День української державності

Президент України Володимир Зеленський привітав із Днем Української державності.

У записаному відеозверненні він нагадав, що 8 липня Росія прямим влучанням ракети Х-101 поцілила у "Охматдит".

З «Охматдиту» світ побачив тисячі фото й відео. Того, що сталося. І як українці згуртувалися. Побачив, як Україну хочуть убити. І як попри все Україна долає удари.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Він зазначив, що українці боряться проти страшного ворога, якого не назвеш людиною і який нескінченно далекий від справжнього християнства, і його необхіднео здолати.

Україна не підкориться злу, яке проливає кров заради свого хворого самоствердження. Яке зневажає правду і людську, і Божу та знецінює всіх, окрім себе. Росія саме на цьому будує свою державність. Але ми з вами інші, — зазначив президент.

Що відомо про День української державності

Цього року День Української Державності ми вперше святкуємо в нову дату — 15 липня. Свято Україна відзначатиме втретє.

День Української Державності було встановлено 2021 року згідно з указом президента України Володимира Зеленського (від 24 серпня 2021 року), а вперше відзначили у 2022-му.

Спочатку датою обрали 28 липня- у день пам'яті київського князя Володимира Великого та День Хрещення Русі-України, але у зв'язку з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар, дата змістилася на 13 днів раніше. Тому тепер 15 липня - свято Української Державності.

День Української Державності має свій символ — чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність . Вони спростовують міф про те, що Україна — це молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичі та був знаком князя Володимира Великого, за часів якого хрестилася Київська Русь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?