Зеленський привітав українців з Різдвом — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський привітав українців з Різдвом — відео

Офіс Президента України
Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський привітав українців з нагоди Різдва Христового, зазначивши, що цього року Україна зустрічає це свято разом з європейськими країнами та всім світом. 

Зеленський привітав українців з Різдвом

Сьогодні всі українці – разом. Усі ми зустрічаємо Різдво разом. В одну дату, як одна велика родина, як одна нація, як одна, єдина країна. І сьогодні як ніколи сильною буде наша спільна молитва. Народна молитва. Сьогодні вона об’єднає мільйони голосів – як ніколи багато до цього. І лунатиме сьогодні, без часової різниці у два тижні. І лунатиме разом із Європою та світом, - зазначив глава держави.

Президент підкреслив, що через розв’язану Росією злочинну війну українці дізнались про новий вимір святкування Різдва в умовах масштабної зброїної агресії.

Це Різдво, яке має інший настрій, інший контекст, інший присмак. І не такою, як завжди, є сімейна домашня вечеря. Бо не всі з нас вдома і не всі мають дім. І стало набагато важливіше не які страви на столі, а які люди за столом, і як дорого, коли вони поруч. І як важливо, щоб ті, хто зараз не поруч і боронить Україну, були на зв’язку, - підкреслив глава держави.

В Україні змінилось ставлення до святкування Різдва

За його словами, наші подарунки, цінності і традиції зазнали змін.

Як сьогодні важливо не стільки те, як ми прикрашаємо свої оселі, а те, як захищаємо свої домівки й прибираємо з них сміття – вимітаємо ворога зі свого дому. Як тішимося, коли помічаємо у вечірньому небі першу зорю й не бачимо в ньому ворожих ракет і "шахедів". Як радісно й дзвінко звучать сотні наших колядок і всього три слова: "відбій повітряної тривоги, - підкреслив президент.

Він записав своє звернення у Києво-Печерській Лаврі, яке назвав тисячолітнім символом української історії, культури, релігії, православ’я, усього східного християнства, а також доказом "сили нашої незламності, стійкості, непростих випробувань та вміння їх долати".

Час напередодні Різдва – час найдовших ночей у році. Але вже завтра день починає зростати, світло починає перемагати. Світло стає сильнішим. І крок за кроком, день за днем темрява програє. І зрештою темрява програє. Зло програє. Сьогодні – це наша спільна мета, спільна наша мрія, і саме за це сьогодні – наша спільна молитва. За нашу свободу. За нашу перемогу. За нашу Україну. За день, коли всі ми зможемо зібратися вдома в мирний рік мирного Різдва. І скажемо одне одному: "Христос народився! - зазначив Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?