Зеленський призначив нового голову Центру протидії дезінформації
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський призначив нового голову Центру протидії дезінформації

Андрій Коваленко

Президент Володимир Зеленський призначив нового голову Центру протидії дезінформації. Ним став Андрій Коваленко.

Зеленський призначив нового голову Центру протидії дезінформації

Призначити Коваленка Андрія Валерійовича керівником Центру протидії дезінформації, — йдеться в указі.

Що відомо про кадрові зміни Центру протидії дезінформації

Нагадаємо, 20 квітня 2023 року президент Володимир Зеленський звільнив з посади голови Центру протидії дезінформації Поліну Лисенко. Вона була призначена на цю посаду у квітні 2021 року.

У березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, на базі РНБО був створений Міжнародний центр протидії дезінформації, а у складі Мінкульту створили Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Що відомо про Андрія Коваленка

Коваленко з 2012 року працював журналістом газети «Сегодня», у 2013-му — у виданні «Коментарі». З кінця 2013-го року по 2015-й рік обіймав посаду редактора сайту телеканалу «Еспресо».  З 2015-го по 2019-й рік працював редактором, першим заступником головного редактора сайту Depo.ua. З 2019-го по 2020-й рік працював головним редактором сайту Depo.ua.

З 2018-го року як експерт в питаннях інформаційних технологій брав участь у форумах польського Інституту Східноєвропейських досліджень. З травня 2020-го року обіймав посади спеціаліста з комунікацій у Державному агентстві рибного господарства та Державній інспекції містобудування. Очолював медійний напрямок у виборчому штабі партії «Слуга народу» Борщагівської ОТГ.

До нового призначення Коваленко обіймав посаду заступника керівника Центру протидії дезінформації при РНБО, також він є лейтенантом ЗСУ.

У січні 2024 року Коваленко став співведучим нового проєкту «Про війну», який створили  інформаційне агентство «Укрінформ» та Центр протидії дезінформації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?