Зеленський призначив нового представника президента у Раді
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський призначив нового представника президента у Раді

Офіс Президента України
Зеленський

Президент Володимир Зеленський призначив Галину Михайлюк своїм представником у Верховній Раді. 

Хто став новим представником президента у Раді

Про призначення нового представника президента у Раді стало відомо з указу президента №823/2023.

Призначити Михайлюк Галину Олегівну Представником Президента України у Верховній Раді України (за згодою), – йдеться в указі.

Михайлюк була обрана народною депутаткою від "Слуги народу" за номером 47 у партійному списку. З 2019 року вона є заступницею голови Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності.

Що цьому передувало

7 грудня Зеленський підписав указ про увільнення Веніславського від виконання обов’язків представника президента у Верховній Раді України. Причини цього рішення голова держави не роз'яснив. 

Напередодні Веніславський висловлював думку, що перебування депутатки від "Слуги народу" Мар’яни Безуглої в комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки є загрозою національній безпеці. Це сталося після скандалу із її звинуваченнями у бік головкома Валерія Залужного.

Сам Веніславський назвав причиною свого звільнення з посади представника президента у Верховній Раді високу зайнятість військовими проєктами. 

Відповідно, не завжди встигаю виконувати повноваження представника президента, - пояснив журналістам Федір Веніславський.

Український політик був обраний народним депутатом від партії "Слуга народу", будучи №88 у списку.

Окрім того, він є членом Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

З червня 2019 року по вересень 2022 року він був представником Володимира Зеленського в Конституційному суді України. Згодом Федір Веніславський обійняв посаду представника глави держави у парламенті. На цій посаді він працював понад рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?