Зеленський провів переговори з Шольцом. Про що йшлося
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів переговори з Шольцом. Про що йшлося

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський 14 березня провів телефонні переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. 

Про що говорили Зеленський і Шольц

Зеленський повідомив, що він подякував Шольцу та німецькому народу за тривалу всебічну підтримку України та її фіксацію у двосторонній безпековій угоді.

Вони обговорили подальшу політичну, економічну та оборонну співпрацю.

Привітав затвердження Європейською комісією проекту переговорних рамок. Україна завершила виконання всіх чотирьох законодавчих кроків, визначених Європейською комісією у Пакеті розширення, що є підставою для схвалення переговорної рамки. Тепер крок за державами-членами. Якнайшвидша реакція партнерів продемонструє відданість курсу на вступ України до ЄС.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

президент України

Також лідери обговорили розвиток оборонної співпраці як на рівні держав, так і на рівні представників оборонно-промислового комплексу та локалізацію оборонного виробництва в Україні.

Передав пріоритетні потреби українських захисників у бронетехніці, артилерії та ППО. Також дякую Німеччині за приєднання до зусиль Чеської Республіки щодо закупівлі артилерійських снарядів для України, — повідомив президент.

Зеленський та Шольц також обмінялися думками щодо результатів Конференції з підтримки України в Парижі 26 лютого та скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника, яка відбудеться у пʼятницю, 15 березня, в Берліні за участі Олафа Шольца, Еммануеля Макрона та Дональда Туска.

Окрім цього, обговорили організацію Конференції з відновлення України (URC-2024) у Берліні в червні. Відзначив участь представника Німеччини в підготовці Глобального саміту миру.

Олаф Шольц заявив, що Німеччина непохитно стоїть на боці України, про що він повторив Зеленському у телефонній розмові.

Ми продовжуватимемо підтримувати Україну в тісній координації з нашими міжнародними партнерами. Скільки потрібно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?