Зеленський різко висловився щодо ситуації на польському кордоні
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський різко висловився щодо ситуації на польському кордоні

Офіс Президента України
Володимир Зеленський

За словами президента Володимира Зеленського, ситуація із блокуванням польськими фермерами українського кордону вийшла за межі економіки та моралі.

Зеленський критикує Польщу за кризову ситуацію на кордоні з Україною

Президент зазначив, що польська та українська сторони нарешті мають знайти рішення для розблокування кордону.

Потрібно знайти нарешті рішення і щодо ситуації, зокрема, на польському кордоні, яка вже давно вийшла за межі і економіки, і моралі. Просто неможливо пояснити, як складнощі країни, що стікає кров’ю, можна використовувати у внутрішній політичній боротьбі, - зазначив глава держави.

Зеленський зазначив, що Україна готова пройти через ці випробування, вистояти та досягти своїх цілей, перемігши у розв’язаній Росією злочинній війні.

Що відомо про неофіційні переговори Польщі та ЄС стосовно кризи на кордоні

Заступник глави МЗС Польщі Анджей Шейна заявив про неофіційні переговори представників його країни із президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн щодо зняття з польських фермерів низки положень у рамках європейської “Зеленої угоди”.

Польський чиновник зазначив, що це стосуватиметься "всього, що тільки можливо, як із "Зеленої угоди", так і з напливу продуктів, які спричиняють постійний збій на ринку однієї або більшості країн".

Якщо нам вдасться домовитися про вимоги Польщі в ЄС, вони стануть спільною позицією ЄС. Я також хочу сказати, і тут я цитую прем'єр-міністра, якщо це займе занадто багато часу, ми запровадимо зміни, ми запровадимо блокаду кордонів та мита в односторонньому порядку, - попередив Шейна.

Блокування кордону польські фермери продовжують здійснювати на шести пунктах пропуску:

  • "Ягодин";

  • "Устилуг";

  • "Угринів";

  • "Рава-Руська";

  • "Шегині";

  • "Краківець".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?