Зеленський розпочав візит у США. Вже зустрівся з Остіном і генералом Брауном
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розпочав візит у США. Вже зустрівся з Остіном і генералом Брауном

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський 11 грудня перебуває з візитом у США. Він вже зустрівся з міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном.

Зеленський зустрівся з главою Пентагону

Під час зустрічі обговорили виклики для глобальної безпеки, розвиток подій на фронті та подальшу українсько-американську співпрацю у сфері оборони.

Я вдячний США за виконання наших домовленостей, особливо щодо посилення протиповітряної оборони, а також міністру Остіну та генералу Брауну за їхнє особисте лідерство.

Зеленський також виступив у Національному університеті оборони у Вашингтоні, де заявив, що Росія націлена не тільки на землю, ресурси або людей України.

Її не влаштує ні частина України, ні навіть уся вона. Україна - лише сходинка для Росії, спосіб поводитися як стара імперія, що померла 1989 року, і кидати виклик свободі скрізь, де захоче російський цар.

Президент зазначив, що Путін має програти війну проти України.

Путін має програти - щоб усі інші, хто розглядає війну Росії з Україною як свою особисту лекцію в так званому "Університеті агресії", зрозуміли це голосно і ясно. Путін має програти!

Візит Зеленського у США

12 грудня Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом та лідерами Конгресу.

Зустрічі заплановані зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером демократичної більшості в Сенаті Чаком Шумером і лідером республіканської меншості Мітчем Макконнеллом.

До США Зеленський прилетів з Буенос-Айреса, де він взяв участь в інавгурації нового президента Аргентини Хав'єра Мілея і зустрівся з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору, а також із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?