Зеленський та Байден таємно домовилися про історичну угоду між Україною та США
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський та Байден таємно домовилися про історичну угоду між Україною та США

Байден та Зеленський
Джерело:  Financial Times

Український та американський лідери Володимир Зеленський та Джо Байден напередодні Саміту миру, що відбудеться 15-16 червня у Швейцарії, підпишуть угоду про безпеку. За попередніми даними, це станеться в Італії.

Україна та США незабаром підпишуть безпекову угоду

Про це пише Financial Times з посиланням на своїх інсайдерів.

За кілька днів до мирного саміту Зеленський і Байден, як очікується, підпишуть двосторонню угоду про безпеку в кулуарах зустрічі G7 в Італії наступного місяця, — заявили анонімні джерела.

Журналісти звертають увагу на те, що саміт лідерів держав "Групи семи" повинен відбутися Італії 13-15 червня.

Інсайдери поки не змогли з’ясувати, у який день відбудеться підписання угоди.

Окрім того, наголошується, що угода була підписана протягом останніх тижнів, що відзначились дедалі більшою напругою у відносинах між Києвом і Вашингтоном.

Один із призначених президентом України високопоставлених урядовців, який говорив з виданням про відносини між США та Україною, сказав виданню:

Ми далі один від одного, ніж будь-коли раніше від початку війни. Це дуже, дуже напружено.

Зеленський почав дорікати Байдену

За словами журналістів, розчарування українського лідера його американським колегою стало явним цього тижня у заяві, коли Володимир Зеленський дорікнув Байдену за намір взяти участь у зборі коштів від Демократичної партії в Каліфорнії, а не у Саміті миру в Швейцарії. Зеленський сказав, що це "не дуже сильне рішення".

За словами українських інсайдерів видання, розчарування Києва відсутністю підтримки Білого дому на найвищому рівні ініціативи щодо проведення мирного саміту є лише однією з багатьох точок тертя з Вашингтоном та іншими західними партнерами.

Більше десятка нинішніх і колишніх українських посадовців і дипломатів країн G7 в Києві, які спілкувалися з виданням, вказують на цілу низку спірних питань.

Насамперед йдеться про піврічну затримку Конгресу зі схваленням американської військової допомоги для ЗСУ, яка призвела до нових втрат територій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?