Зеленський відреагував на присутність "вагнерівців" у Венесуелі під час розгону протестів
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленський відреагував на присутність "вагнерівців" у Венесуелі під час розгону протестів

Володимир Зеленський
Зеленський

3 серпня у Венесуелі, засвітилися люди, які можуть мати відношення до російської приватної військової компанії “Вагнера”. Під час розгону протестів після оприлюднення спірних результатів президентських виборів був помічений силовик з шевроном російських “музикантів”. Таке спостереження викликало занепокоєння щодо втручання Кремля у внутрішні справи Венесуели.

Головні тези:

  • Зеленський висловив занепокоєння щодо присутності вагнерівців у Венесуелі та засудив втручання Росії в справи інших країн.
  • Президент України закликав до проведення мирних та демократичних процедур у Венесуелі та висловив підтримку народу країни.
  • Присутність найманців групи “Вагнера” у Венесуелі є ознакою постійної підтримки уряду Мадуро з боку Путіна.
  • Опозиція та міжнародні спостерігачі висловили тривогу з приводу можливої участі іноземних найманців у політичних та соціальних заворушеннях у Венесуелі.

Реакція Зеленського на присутність “вагнерівців” у Венесуелі

Український президент заявив, що повідомлення про присутність російських найманців "Вагнера" у Венесуелі разом з урядовими військами викликають занепокоєння.

Хоч би куди йшли ці головорізи, вони несуть смерть і дестабілізацію. Це яскравий приклад безсоромного втручання Росії у справи інших країн, а також її звичної стратегії сіяти хаос по всьому світу.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Він зауважив, що нині народ Венесуели переживає дуже важкі часи. І єдиний вихід, на думку президента, проведення мирних і демократичних процедур, а не засилання вбивць для подальшого загострення ситуації.

Засуджуємо застосування сили проти мирних протестувальників і закликаємо всіх поважати вибір народу. Справжні лідери не ховаються від власного народу за спинами найманців.

Найманці ПВК Вагнера у Венесуелі: що відомо

Сьогодні під час розгону протестів у Венесуелі помітили найманців ПВК "Вагнера". Це яскравий приклад того, що Росія безсоромно втручається у справи інших країн.

Аналітики розцінили присутність найманців групи “Вагнера” у Венесуелі як ознаку постійної підтримки Путіним уряду Мадуро. Опозиція та міжнародні спостерігачі висловили тривогу з приводу наслідків ймовірної участі іноземних найманців у політичних та соціальних заворушеннях у країні.

3 серпня президент Венесуели Ніколас Мадуро, чия легітимність після переобрання викликає питання, заявив, що опозиція готує в столиці Каракасі теракт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?