Зеленський вперше розкрив деталі жорсткої розмови з Орбаном
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський вперше розкрив деталі жорсткої розмови з Орбаном

Володимир Зеленський
Орбан та Зеленський

Новина про зустріч глави держави Володимира Зеленського та угорського прем'єра Віктора Орбана під час церемонії інавгурації новообраного президента Аргентини сколихнула українську громадськість. Президент нарешті зізнався, про що говорив з поплічником Путіна.

Про що насправді Зеленський розмовляв з Орбаном

За словами українського лідера, під час бесіди з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном він попросив його назвати хоча б одну причину, чому офіційний Будапешт блокує членство нашої країни в ЄС.

Що цікаво, президент досі чекає на відповідь угорського прем'єра.

Володимир Зеленський також звернув увагу на те, що це не була запланована зустріч.

У нас був діалог. Це правда.Я думаю, що нам треба організувати конструктивну зустріч між нашими державами, бо ми маємо спільні кордони, ми сусіди і нам потрібно розмовляти.

Як зазначає глава держави, одна з найважливіших тем, яку він встиг обговорити з Віктором Орбаном, стосувалася саме того, що важливо розпочати конструктивний діалог, аби швидко розв'язувати нагальні проблеми.

Саме тому нам просто потрібно зустрітися. Я показував йому своє позитивне ставлення до цієї ідеї. Друге. Думаю, що я маю рацію і дав йому зрозуміти – він не має жодної причини блокувати членство України в Європейському Союзі. Я попросив його назвати мені хоча б одну причину. Не три, не п'ять, не десять, а лише одну причину і я чекаю відповіді,- розповів Володимир Зеленський.

Зеленський та Орбан
Фото: president.gov.ua

Орбан продовжує блокувати вступ України в ЄС

Лідер Угорщини Віктор Орбан, який відомий своєю проросійською позицією, під час парламентських дебатів щодо проєкту резолюції по Україні вигадав нове “пояснення”, чому він блокує початок перемовин про вступ Києва в ЄС.

Вступ України за прискореною процедурою не відповідає інтересам ні Угорщини, ні ЄС. Якщо правила ЄС не будуть сприйматися серйозно, Євросоюз припинить своє існування, – цинічно бреше Орбан.

Варто зазначити, що його заява пролунала уже після розмови з Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?