Зеленський вперше зустрівся з прем’єр-міністром Вʼєтнаму — що обговорили
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський вперше зустрівся з прем’єр-міністром Вʼєтнаму — що обговорили

Володимир Зеленський
Зустріч

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Прем’єр-міністром В’єтнаму Фам Минь Чинем на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Як пройшла зустріч президента України із прем'єром В'єтнаму

Як зазначається, Зеленський подякував В'єтнаму за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України, а також за гуманітарну допомогу нашій країні.

Співрозмовники відзначили важливість активізації двосторонніх відносин, оскільки Україну та В'єтнам поєднують багаторічні зв'язки. Президент закликав В'єтнам підтримати імплементацію пунктів Української формули миру, — зазначено в повідомленні.

Володимир Зеленський і Фам Мінь Чинь також обговорили можливість активізації двосторонніх контактів між Україною та В'єтнамом на різних рівнях.

Позиція Вʼєтнаму щодо війни РФ проти України

Нагадаємо, Вʼєтнам тримає нейтралітет у питанні розвʼязаної Росією війни в Україні. 

Натомість раніше прем’єр-міністр В’єтнаму Фам Мінь Чінь заявив, що розв’язана Росією війна проти України є однією з головних причин найбільших проблем світової економіки.

Конфлікт (в Україні — ред.) ставить під загрозу продовольчу та енергетичну безпеку в глобальному масштабі і ми всі тут можемо відчути вплив цього конфлікту, — сказав глава в’єтнамського уряду.

Окрім цього Фам Мін Чінь також засудив удари по мирному населенню в Україні та погрози РФ застосувати зброю масового знищення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?