Зеленський вперше зустрівся з президентом Східного Тимора — деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський вперше зустрівся з президентом Східного Тимора — деталі

Офіс Президента України
зеленський

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Демократичної Республіки Тимор-Лешті Жозе Мануелем Рамошем-Ортою. Це перша зустріч президентів в історії країн.

Як пройшла зустріч Зеленського з президентом Східного Тимора

Лідер Східного Тимору в розмові з Зеленським заявив, що візьме участь у Глобальному саміті миру, який пройде в Швейцарії в середині червня цього року.

Для нас дуже важливо почати процес встановлення справедливого миру. Росія не хоче зупинити війну. Тому разом з усім світом ми маємо робити кроки для наближення миру.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Крім того, Зеленський висловив готовність розвивати двосторонню співпрацю зі Східним Тимором, зокрема в напрямі постачання аграрної продукції, а також запросив Рамоша-Орту відвідати Україну.

Візит Зеленського в Сінгапур. Що відомо

1 червня Зеленський прибув до Сінгапура для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла" — ключовому майданчику для безпекових тем в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Також президент Зеленський 1 червня зустрівся з новообраним президентом Індонезії Прабово Субіанто на полях Азійського саміту з питань безпеки "Діалог Шангрі-Ла" в Сінгапурі.

Лідери обговорили прогрес у реалізації Української формули миру, а Зеленський висловив сподівання на участь Індонезії в Глобальному саміті миру на найвищому рівні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?