Зеленський здійснить свій перший візит в Ірландію — яка мета
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський здійснить свій перший візит в Ірландію — яка мета

Володимир Зеленський
Джерело:  The Guardian

Днями президент України Володимир Зеленський здійснить свій перший візит в Ірландію. Там глава держави проведе переговори з прем'єр-міністром країни Саймоном Гаррісом.

Головні тези:

  • Зеленський здійснить свій перший візит до Ірландії для обговорення питання повернення українських дітей, яких викрала РФ з тимчасово окупованих територій.
  • Ірландія, дотримуючись політики нейтралітету, надає Україні підтримку у вигляді нелетальної допомоги, включно з допомогою з розмінування територій.
  • На засіданні у палаці Бленгейм лідери європейських країн обговорять ситуацію в Україні, європейську безпеку та демократію, а також можливість приєднатися до робочих груп з оборони та демократії.

Зеленський з прем'єр-міністром Ірландії обговорять повернення українських дітей, яких викрала РФ

Однією з основних тем зустрічі може стати повернення десятків тисяч українських дітей із РФ та Білорусі.

Ірландія, яка давно дотримується політики військового нейтралітету, але надає Україні нелетальну допомогу, наприклад веде розмінування через ЄС, надасть велику підтримку зусиллям України щодо повернення близько 20 тис. дітей, які були примусово переселені до Росії та Білорусі.

Також український президент виступить у палаці Бленгейм перед лідерами європейських країн, які зустрічаються для обговорення ситуації в Україні, європейської безпеки та демократії.

Глава ірландського уряду пообіцяв надавати підтримку Великій Британії на європейському рівні доручив своїм міністрам активізувати контакти з лондонськими колегами.

Очікується, що Україна домінуватиме на пленарному засіданні за участю лідерів, яким потім буде запропоновано приєднатися до трьох окремих робочих груп, присвячених обороні та демократії, в межах яких відбудуться сесії щодо дезінформаційної кризи, а також енергетики та міграції.

Що відомо про викрадення Росією дітей з окупованих територій України

У 2023 році команда Online.UA представила документальну стрічку "Понівечене дитинство", яка розкриває правду про викрадення Росією українських дітей з тимчасово окупованих територій України.

Фільм містить реальні історії дітей та їхніх родин, які постраждали від війни Росії проти України, коментарі провідних науковців, психологів, юристів та експертів із захисту прав дітей.

Герої стрічки пройшли російський полон, тортури, викрадення до оздоровчого табору, когось розлучили з батьками під час так званих фільтраційних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?