Зеленський зустрівся з делегацією конгресменів США. Обговорювали питання зброї
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський зустрівся з делегацією конгресменів США. Обговорювали питання зброї

Офіс Президента України
Володимир Зеленський і конгресмени

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Конгресу США у рамках візиту конгресменів до Києва та обговорив із конгресменами потреби України в озброєннях. 

Що відомо про зустріч Зеленського із конгресменами

Зазначимо, що у понеділок, 22 квітня, до України прибула двопартійна делегація Конгресу США у складі членів Палати представників Тома Кейна, Білла Кітінга, Мадлен Дін та Натаніеля Морана.

Глава держави висловив вдячність американським конгресменам за підтримку проекту з фінансування допомоги Україні.

Народ України розраховував на це рішення. Ми раді, що США залишаються з Україною, що ви залишаєтеся нашим основним потужним союзником, — підкреслив президент.

Зеленський зазначив, що у рамках зустрічі обговорив із конгресменами макрофінансову підтримку та військову допомогу.

Зокрема, обговорювались питання:

  • артилерійських снарядів;

  • ракет далекого радіусу дії;

  • засобів РЕБ;

  • дронів;

  • бойової авіації;

  • підтримки розвитку оборонної промисловості.

Також під час переговорів сторони обговорили конфіскацію російських активів, підтримку вступу України до НАТО, гарантії безпеки, формулу миру та участь США у саміті світу.

Що кажуть конгресмени про терміни надходження озброєнь від США до України

Як зазначає видання “РБК-Україна” із посиланням на представників Конгресу США Томаса Кейна та Білла Кітінга, Україна отримає допомогу від США раніше, ніж можна очікувати.

Кейн пояснив, що низка осіб в США та в Україні знають, якими будуть кілька наступних військових пакетів після остаточного схвалення допомоги.

Є люди як в цій країні, так і у Сполучених Штатах, які знають, що буде включено до цих пакетів. У нас є гарантії як у Сполучених Штатах, так і в цій країні, що люди зможуть дуже-дуже швидко використовувати матеріали, які надіслали. Я б сказав, що щодо питання часу це відбудеться раніше, ніж будь-хто може подумати. Сьогодні зранку ми зустрілися з 82-ю повітряно-десантною дивізією, ми говорили з нашими людьми. Вони готувалися до цього. Вони просто не чекають. Вони були готові, і зброя, яку ми отримаємо тут, прибуде сюди швидше, ніж, я думаю, будь-яка армія змогла б мобілізуватися, щоб доставити їх сюди, — запевнив конгресмен.

Кейн зазначив, що частина допомоги Україні може бути діставлена протягом кількох днів, а для переміщення іншої може знадобитись до одного тижня.

Ми не знаємо графіку. І навіть якби ми знали, ми б не розповіли про це нікому, оскільки це може вплинути на, ви знаєте, стратегію війни. Але факт залишається фактом, люди повинні бути впевнені. А факт залишається фактом, що не залишилося жодного каменя не перевернутого, щоб швидко доставити їх сюди, — зазначив Кітінг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?