Зеленський зустрівся з Папою Римським — подробиці та фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленський зустрівся з Папою Римським — подробиці та фото

Офіс Президента України
Зеленський та Папа Римський

11 жовтня український лідер Володимир Зеленський провів зустріч із Папою Римським Франциском. Їхня бесіда відбулася в Апостольському палаці Ватикану.

Головні тези:

  • Під час зустрічі глава держави та понтифік обговорили питання миру для України та реалізацію Формули миру.
  • Зеленський висловив вдячність Папі Франциску за підтримку, гуманітарну допомогу та участь у першому Саміті миру.
  • Український лідер розповів Папі про звірства Росії, загибель українських журналістів у полоні та закликав Ватикан допомогти звільнити бранців Кремля.

Що відомо про зустріч Зеленського з Папою Римським

Президент України висловив вдячність Його Святості за молитви заради миру для України, духовну близькість з українцями, гуманітарну допомогу та участь Ватикану в першому Саміті миру.

Володимир Зеленський розповів про роботу над реалізацією Формули миру, зокрема про конференцію щодо повернення полонених і депортованих українців, яка відбудеться 30–31 жовтня в Канаді на рівні міністрів. Він запросив представника Ватикану взяти участь у цьому заході.

Фото: Vatican Media

Глава держави також вкотре нагадав, що у ворожому полоні досі знаходяться поранені, важкохворі, жінки та діти.

Окрім того, Володимир Зеленський додав, що країна-агресорка РФ продовжує викрадати українських дітей з окупованих територій.

І надзвичайно важко потім узагалі шукати цих дітей, — підкреслив український лідер.

Фото: president.gov.ua

Зеленський розповів Папі Римському ще більше про звірства Росії

Глава держави також нагадав понтифіку про полонених журналістах і розповів, що напередодні стало відомо про загибель у російському полоні української журналістки Вікторії Рощиної.

На цьому тлі Володимир Зеленський закликав Ватикан посприяти поверненню додому українських журналістів, громадських діячів, керівників громад з окупованої території, усіх захоплених у полон.

Під час цієї бесіди український лідер та понтифік домовилися, що Київ передасть список полонених журналістів.

Нам відомо, що в полоні в Росії понад 400 жінок. Точно підтверджено через Міжнародний комітет Червоного Хреста та інші джерела, що в полоні перебувають 1700 цивільних людей. За нашими даними, це число може бути суттєво більшим.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Президент акцентував, що майже всі, хто повертається з полону, потребують медичної допомоги й тривалої реабілітації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?