Зеленський звільнив двох заступників голови ОП та призначив нових — що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський звільнив двох заступників голови ОП та призначив нових — що відомо

Офіс Президента України
Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський звільнив двох заступників керівника Офісу президента Андрія Єрмака – Андрія Смирнова та Олексія Дніпрова.

Звільнення Смирнова та Дніпрова

Про звільнення стало відомо з указів №205/2024 та №203/2024.

Замість Смирнова призначено Ірину Мудру, а Дніпрова — Олену Ковальську.

Андрій Смирнов

Андрій Смирнов — адвокат, який був заступником керівника ОПУ з вересня 2019 року. Займався питаннями правової політики, правоохоронною та судовою системами.

У 2014 році у ЦВК представляв інтереси лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша.

На місцевих виборах 2015 року балотувався до Дніпропетровської обласної ради від партії УКРОП і пройшов.

У 2023 році розслідування журналіста Української Правди Михайла Ткача встановило, що брат Смирнова за 2022 рік придбав майна, у тому числі квартиру та земельну ділянку в Карпатах, за ціною, значно нижчою за ринковою загальною сумою чверть мільйона доларів.

Олексій Дніпров — доктор юридичних наук, заступник Керівника Офісу Президента України з липня 2021 року.

У 2013-2015 роках обіймав посаду заступника Міністра — керівника апарату Міністерства освіти й науки за міністра-держзрадника Дмитра Табачника. Зберіг цю посаду і після Революції Гідності за міністра Сергія Квіта.

“Чесно” пише, що у 2016 році у Мін’юсті казали, що Дніпров підпадає під люстрацію, хоч тоді він зайняв посаду заступника АП.

“Схеми” з’ясували, що він уникнув люстрації завдяки листу глави Нацагентства з питань держслужби Костянтина Ващенка. Той роз'яснював, що під люстрацію підпадають просто “заступники міністрів” часів Януковича, а Дніпров був “заступником міністра — керівником апарату”.

Нові заступниці Єрмака

Олена Ковальська — керівниця кабінету керівника Офісу Президента та учасниця робочої групи при Президентові зі створення Трибуналу, що судитиме владу РФ за злочин агресії.

З 2021 року працювала в Офісі Президента на посаді керівниці Головного управління стратегічних комунікацій Директорату з питань інформаційної політики.

Працювала маркетинговою директоркою в «Ощадбанку» та ПУМБ.

Олена Ковальська (фото: facebook.com/kovalska)

Ірина Мудра — юристка, заступниця міністра юстиції України з 27 травня 2022).

З 2013 по 2015 працювала начальником юридичного департаменту управління ризиками Правекс Банку, а з 2015 по 2022 — керівником юридичної групи Ощадбанку.

Ірина Мудра

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?