Зеленський звільнив Іллю Вітюка з посади керівника Департаменту кібербезпеки СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський звільнив Іллю Вітюка з посади керівника Департаменту кібербезпеки СБУ

Офіс Президента України
Ілля Вітюк

Президент України Володимир Зеленський звільнив Іллю Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Іллю Вітюка звільнили з посади начальника департаменту СБУ

Відповідний указ №257/2024 опубліковано на сайті Офісу президента.

Звільнити Вітюк Іллю Анатолійовича з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України, — йдеться в указі.

Контекст звільнення Іллі Вітюка

Раніше журналісти проєкту «Слідство.Інфо» знайшли у Іллі Вітюка нерухомість, яка не відповідає його заробіткам.

Зокрема у грудні 2023 року дружина Вітюка придбала квартиру у столичному житловому комплексі преміум-класу. У декларації Вітюка зазначено, що за квартиру сплатили 12,8 млн гривень, але її ринкова вартість становить понад 20 млн.

Журналісти зазначають, що Вітюку не вистачило б офіційного заробітку на цю квартиру.

1 квітня до автора розслідування Євгенія Шульгата в супермаркеті підійшли співробітники Солом’янського ТЦК та намагалися вручити йому повістку. Журналіста здивувало, що вони знали його в обличчя.

7 квітня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський призначив провести службову перевірку за матеріалами, опублікованими "Слідство.Інфо".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?