Зеленський назвав головну мету поїздки в Катар
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський назвав головну мету поїздки в Катар

Зеленський назвав головну мету поїздки в Катар
Джерело:  online.ua

5 квітня президент України Володимир Зеленський здійснює офіційний візит в Катар. У Досі він буде домовлятися з владою арабської держави про взаэмовигідну співпрацю в різних сферах. Планується підписання важливих договорів у правовій сфері та сфері безпеки, в області продовольчої безпеки, енергетики, молоді та спорту, охорони здоров'я.

Джерело: ОПУ

Зеленський прибув в Катар напередодні. Його супроводжує перша леді України Олена Зеленська і численна делегація високого рівня - міністри внутрішніх справ, енергетики та аграрної політики, ряд керівників державних установ. По прибуттю в арабську країну він дав інтерв'ю катарським ЗМІ, яким назвав головну мету свого візиту. Вона полягає в переговорах з керівництвом Катару - еміром Катару Його Високістю шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані та прем'єр-міністром, міністром внутрішніх справ Катару шейхом Халідом бін Халіфою Аль Тані.

Які угоди заплановано до підписання в Катарі?

Зеленський анонсував, що по результатом переговорів на вищому рівні з керівництвом Катару, будуть підписані вигідні інвестиційні договори. Крім того, президент України має намір запропонувати катарській владі українську металургійну продукцію, а також продукцію аграрного сектора та харчової промисловості.

"Наша країна готова виступити гарантом світової продовольчої безпеки. Українські експортери можуть вже зараз впроваджувати необхідні процедури сертифікації, перш за все мова йде про відповідність вимогам "халяль". Ми зацікавлені в розширенні авіасполучення між Україною і Катаром, що, серед іншого, допоможе створити належні умови для розвитку співпраці в туристичній сфері ", - оцінив горизонти для політичного, економічного та комерційного співробітництва з Катаром Зеленський.

Під час переговорів у Катарі Зеленський також підніме питання:

  • чемпіонату світу з футболу - 2022, який вперше буде проводитися на Близькому Сході. Він поділиться досвідом проведення подібних заходів з колегами і запропонує участь українських компаній в реалізації інфраструктурних проєктів під час підготовки мундіалю;

  • боротьби з пандемією коронавіруса;

  • інвестицій в аграрному секторі;

  • взаємного визнання свідоцтв моряка і водійських посвідчень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?