Зеленський обговорив із Меркель і Макроном підготовку саміту “нормандської четвірки”
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський обговорив із Меркель і Макроном підготовку саміту “нормандської четвірки”

Зеленський обговорив із Меркель і Макроном підготовку саміту “нормандської четвірки”
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський провів відеоконференцію із канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном щодо підготовки саміту “нормандської четвірки” та активізації перемовин для закінчення війни на сході України. Про це Зеленський написав у Твіттері у понеділок, 11 жовтня.

Джерело: Twitter Зеленського, Офіс президента.

“Провів важливу розмову з Ангелою Меркель та Еммануелем Макроном щодо активізації переговорів для закінчення війни на Донбасі та підготовки саміту нормандської четвірки”, – зазначив Зеленський.

Він додав, що Україна, Німеччина та Франція виступають за досягнення домовленостей стосовно узгоджених послідовних кроків, які зможуть забезпечити встановлення миру на сході України.

Деталі розмови лідерів держав

Як інформує пресслужба Офісу президента, український президент подякував Німеччині та Франції за незмінну позицію на підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, активну участь у переговорах у нормандському форматі досі і висловив сподівання на таку ж активну участь і в майбутньому.

Сторони відзначили, що очікують від цього саміту конструктиву та досягнення домовленостей щодо узгоджених послідовних кроків, які зможуть забезпечити встановлення стійкого миру на Донбасі. Лідери трьох держав обговорили пропозиції щодо домовленостей, які могли б бути розглянуті на саміті в нормандському форматі.

Зеленський поінформував співрозмовників про безпекову ситуацію на сході України, а також про зусилля, яких докладає українська сторона з метою досягнення миру.

Німецький та французький лідери відзначили значні практичні кроки української сторони, спрямовані на врегулювання конфлікту. Вони запевнили, що їхні держави й надалі докладатимуть усіх необхідних зусиль для мирного врегулювання ситуації на сході України.

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон пообіцяли порушити ці питання під час своєї розмови з президентом Росії Володимиром Путіним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?