Зеленський виступив на економічному форумі в Давосі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський виступив на економічному форумі в Давосі

Зеленський виступив на економічному форумі в Давосі
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі зазначив, що РФ стала державою, що скоює військові злочини.

Джерело: Facebook-сторінка Офісу президента

Головні тезіси з промови Зеленського 

Голова держави наголосив, що Кремль використовує грубу силу для підкорення інших країн та народів та уникає діалогу, віддаючі перевагу політиці терору та війни.

Історія пам'ятає багато моментів, коли історія змінювалася кардинально. Історичні повороти бували помітними і не дуже, але на них завжди доводилося реагувати. Зараз ми маємо велику колекцію реакцій (ООН, ОБСЄ, МАГАТЕ, ВТО), але чи достатньо їх? Потрібно змінювати підхід, створювати нові інструменти, - зазначає Зеленський.

Президент вкотре нагадав, що введення жорстких санкцій проти РФ ще до вторгнення в Україну могло б запобігти війні.

Ми зупинили російську армію і поступово відтискаємо окупантів з нашої землі, але чи довелося б нам це робити, якби ще минулого року нас послухали і запровадили санкції проти РФ. Не чекайте рокових пострілів, захищайте одразу по максимуму свободу. Ось якими мають бути санкції - максимальними. І таких санкцій проті Росії досі немає. Потрібно створити прецедент повного виходу бізнесу з російського ринку. Цінності повинні мати значення. Ми пропонуємо кожній компанії, яка виходить з РФ, продовжити діяльність в Україні. Ми пропонуємо світу створити прецедент відновлення країни після війни. Я запрошую вас взяти участь у цій відбудові. У людства має бути страховка від голоду і Україна готова надати майданчик для діяльності такої організації, - зазначив у своєму зверненні голова держави.

Зеленський також зауважив, що якби Україна ще в лютому отримала у відповідній кількості всю необхідну для захисту зброю, це дозволило би зберегти тисячі життів.

Зброя, фінанси, політична підтримка, санкції проти РФ, якщо б ми отримали їх на 100% від нашої потреби, ще й одразу у лютому, то результатом цього були б десятки тисяч збережених життів. Ось чому Україні потрібна та зброя, яку ми запитуємо, а не тільки та, яку нам надають. Щоб гарантувати мир і спокій, всі ми маємо діяти швидко і не боятись створювати нові прецеденти. Війна може повторюватися, впевнений в цьому. Ми повинні зробити так, щоб люди і бізнес не боялися розвиватися в нашій державі. Наше завдання зробити найсучаснішу систему ППО, мати договір щодо безпеки з країнами, яким ми довіряємо і щоб будьякі шанси агресора на вторгення на майбутнє припинялися, - підкреслив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?