Зеленський визнав, що боявся "обезглавлювати" МОЗ у пандемію
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський визнав, що боявся "обезглавлювати" МОЗ у пандемію

Зеленський визнав, що боявся "обезглавлювати" МОЗ у пандемію
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський пояснив ситуацію в Міністерстві охорони здоров’я та уряді в цілому на момент відставки міністра Максима Степанова.

Джерело: пресконференція президента

За словами лідера, справа дійшла до того стану, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль більше не міг нормально працювати з посадовцем.

Водночас він зауважив, що достатньо довго не втручався у ситуацію. Також тривалий час особисто виступав проти звільнення міністра охорони здоров’я.

“Я боявся дестабілізації саме у "ковідний" час. Змінювати міністра охорони здоров'я. І, чесно скажу, достатньо довго я був проти, саме через дестабілізацію”, - пояснив Зеленський.

Він звернув увагу на повну відповідальність за боротьбу проти епідемії в Україні, яку несе відповідний міністр. Зокрема, він відповідальний за забезпечення населення необхідними вакцинами.

Президент додав, що обізнаний, в який саме момент почали псуватися робочі стосунки між Степановим і Шмигалем.

“Я в цій ситуації був повністю на стороні прем'єр-міністра України”, - підкреслив він.

Зеленський додав, нещодавні зміни відбулися, аби позбавитися неприпустимої якості роботи в МОЗ. Ситуація все більше набувала рис дестабілізації не тільки у відомстві, але в цілому на рівні уряду.

Також ситуація погіршилася безпосередньо між Степановим та його тодішнім заступником, головним санітарним лікарем Віктором Ляшком.

Тривати далі, як резюмував президент, у такому темпі все не могло. Вибір новим

Відставка Степанова

У травні було оголошено, що попередній міністр охорони здоров’я провів за 2020 та частку 2021 років роботу, якою невдоволені на різних рівнях влади та в Україні в цілому. Посадовці прямо дорікали Степанову проваленою антикоронавірусною вакцинацією.

У Верховній Раді 20 травня проголосували про призначення Ляшка міністром охорони здоров’я. Цьому передувало погодження такого рішення в профільному комітеті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?