Зеленський запропонував "формулу миру" під час зустрічі G7
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський запропонував "формулу миру" під час зустрічі G7

Зеленський запропонував "формулу миру" під час зустрічі G7
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський під час свого виступу на екстреній зустрічі Групи семи запропонував "формулу миру" - заходи, які, на його переконання, позбавлять російського диктатора Володимира Путіна шансів досягти цілей в Україні. 

Джерело: сайт ОПУ

Зеленський запропонував "формулу миру" - про що йдеться

У нас є "формула миру". І зараз, реагуючи на російський терор, на псевдореферендуми і спробу анексії нашої території ми можемо застосувати "формулу миру" так, щоб у держави-терориста не залишилось жодного шансу, - наголосив український лідер.

За словами Зеленського, першим кроком повинен стати  "повітряний щит" для України, адже коли в нашої країни буде достатньо сучасних систем ППО, ключовий елемент російського терору – ракетні удари – перестануть працювати.

Наступними пунктами "формули миру" український лідер назвав  відновлення територіальної цілісності України та покарання Росії за агресію.

Президент звернув увагу на те, що з того, які наслідки отримає РФ за війну проти України, зроблять висновки багато країн світу і від цього залежить сталість міжнародного правопорядку.

Потрібна жорстка цінова стеля для експорту нафти і газу з Росії – нуль прибутку для держави-терориста.Саме такі кроки можуть наблизити мир – вони спонукають державу-терориста задуматись про мир, про невигідність війни, - наголосив Зеленський.

Окрім того, президент закликав  визнати, що з Путіним уже немає про що розмовляти  і сподіватись, що він буде виконувати якісь домовленості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?