Землю накриє потужна магнітна буря — небезпечні дати
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Землю накриє потужна магнітна буря — небезпечні дати

магнітна буря
Джерело:  online.ua

Уже незабаром нашу планету охопить потужна магнітна буря класу G4. Що важливо розуміти, G4 — друга за величиною геомагнітна буря за шкалою NOAA.

Магнітні бурі у травні. Коли вони будуть та до чого готуватися

Згідно з даними The Watchers, множинні викиди корональної маси “зваляться” на Землю вже під кінець дня 10 травня і 11 травня.

Найсильніший вплив G4 можна буде відчути 11 травня, а от наслідки магнітної бурі — уже 12 і 13 травня.

Магнітна буря почнеться вже пізно ввечері 10 травня. Очікується, що три спалахи, які покинули Сонце 8 і 9 травня, зіллються в один і зіткнуться із Землею. Такі викиди вчені називають "канібальськими", — йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що після цього розпочнеться спалах, який стався на Сонці 8 травня.

Четвертий викид утворився під час сонячного спалаху 9 травня. Він також зіткнеться із Землею через 2-3 дні, погіршивши і без того серйозно порушені умови.

Фото: скриншот

Чому травнева магнітна буря може стати унікальною

Ба більше, вказано, що 9 травня стався ще один сонячний спалах класу X. Як повідомляється, цілком імовірно, що цей викид також прямує до Землі.

Об'єднайте все це разом, і ви отримаєте надзвичайно активну сонячну активність, яка призведе до сильної геомагнітної бурі протягом наступних кількох днів. Ця послідовність подій буде довго аналізуватися і обов'язково увійде до підручників історії, — зазначає ресурс The Watchers.

Згідно з прогнозами експертів, сонячна активність буде зберігатися на високому або дуже високому рівні до 11 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?