Жіноча збірна України з тенісу вийшла у фінал Кубка Біллі Джин Кінг
Категорія
Спорт
Дата публікації

Жіноча збірна України з тенісу вийшла у фінал Кубка Біллі Джин Кінг

Світоліна
Джерело:  Суспільне. Спорт

Жіноча збірна України з тенісу гарантувала собі вихід у фінальну частину Кубка Біллі Джин Кінг. Сталося це під час другого матчу Еліни Світоліної проти Жіль Тайхманн.

Головні тези:

  • Українська жіноча збірна з тенісу гарантувала собі вихід у фінальну частину Кубка Біллі Джин Кінг, підкресливши високий професіоналізм своїх спортсменок.
  • Українські тенісистки не програли жодного сету під час групового етапу, демонструючи сильну гру та відмінну підготовку.
  • Перша участь України у фіналі Кубка Біллі Джин Кінг стала історичним досягненням для національної жіночої збірної з тенісу.

Україна вперше зіграє у фіналі Кубка Біллі Джин Кінг

Після другого ігрового дня Україна очолювала таблицю групи Біллі Джин Кінг: обіграла Польщу в трьох матчах, причому не програла жодного сету.

У заключний змагальний день Україна зіграла проти Швейцарії. Для виходу у фінал українкам було достатньо виграти бодай сет у швейцарок — у такому разі вони б випередили їх та польок завдяки кращому співвідношенню сетів.

Перший матч протистояння зі Швейцарією Україна програла: Марта Костюк у двох сетах поступилася Селін Наеф. Проте вже у наступному поєдинку Еліна Світоліна взяла першу партію у грі з Жіль Тайхманн (6:4).

Світоліна виграла матч у Тайхманн — 6:4, 6:2.

Таким чином, Україна гарантовано буде вище за Польщу та Швейцарію у таблиці групи Кубка Біллі Джин Кінг.

Для України це перший в історії вихід у фінал Кубка Біллі Джин Кінг після ребрендингу турніру. У попередні три роки українки намагалися подолати кваліфікаційний раунд, однак щоразу зазнавали поразок.

Загалом же на найвищому рівні жіноча збірна України з тенісу виступить втретє. У 2010 та 2012 роках вона проходила до Світової групи Кубка Федерації.

Фінальна частина Кубка Біллі Джин Кінг відбудеться з 16 до 21 вересня в Китаї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?