Житель США майже добу бігав сходами власного будинку заради рекорду ― відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Житель США майже добу бігав сходами власного будинку заради рекорду ― відео

сходи
Джерело:  online.ua

Житель Лас-Вегаса Шон Гріслі встановив новий рекорд найшвидшого підйому і спуску на висоту, аналогічну висоті гори Еверест, підіймаючись і спускаючись сходами власного будинку на протязі 22 годин 57 хвилин.

Головні тези:

  • Шон Гріслі встановив рекорд підйому та спуску на висоту, аналогічну Евересту, у своєму будинку
  • Гріслі побив цей рекорд заради збору коштів на запобігання самогубствам
  • Євстонський спортсмен Яан Рус першим у світі перетнув Босфорську протоку по канату, з'єднуючи Європу та Азію

Що відомо про встановлення американцем нового рекорду зі швидкості підкорення Евересту у власному будинку

Зазначається, що Гріслі мав на швидкість піднятись і потім спуститись на висоту 8 тис 849 метрів сходами у власному будинку, що було б еквівалентно висоті гори Еверест.

Чоловік знімав відео власної спроби швидкісного підйому і спуску сходами у власному будинку на YouTube.

Йому вдалось піднятись на висоту 8 тис 849 метрів і спуститись за 22 години 57 хвилин і 2 секунди.

Я вирішив побити цей рекорд, тому що ніхто не робив цього раніше принаймні з рівня моря. Я хотів зібрати гроші на запобігання самогубствам, тому вирішив об'єднати ці дві цілі в одну велику мету. Ми наближалися до кінця COVID-19, і у мене було багато психічних проблем і питань, тому ця благодійність дуже близька моєму серцю, — пояснює Шон Гріслі.

Що відомо про інші цікаві рекорди

Спорстмен з Естонії Яан Рус першим у світі перетнув Босфорську протоку, яка вважається кордоном між Європою та Азією, пройшовши по канату. 

За інформацією турецьких ЗМІ, історичну ходу по канату над Босфором Рус здійснив у неділю, 15 липня під час заходу Continental Pass в Стамбулі.

Зазначається, що естонський спорстмен пройшов по канату над Босфором більше 1 км на висоті 165 метрів.

Рус, який розпочав свою "прогулянку" азіатським континентом о 18 годині, досягнув європейської сторони приблизно за 47 хвилин. Ніхто раніше не переходив з Азії в Європу з такої високої точки. Руз став першим спортсменом, який увійшов в історію з цим досягненням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?