ЗМІ підрахували втрати армії РФ від початку війни проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗМІ підрахували втрати армії РФ від початку війни проти України

Знищена бронетехніка армії РФ
Джерело:  The Economist

За інформацією журналістів видання The Economist, від початку розв'язаної Росією злочинної війни проти України окупаційна армія РФ від 462 до 728 тис військових. 

Головні тези:

  • За інформацією відомого видання The Economist, від початку війни проти України окупаційна армія РФ зазнала значних втрат від 462 до 728 тис. військових.
  • З витоку даних  Міноборони США та інших джерел стало відомо, що кількість загиблих російських військових у війні проти України перевищила 100 тис осіб та можливо зросла до 140 тис.
  • Аналіз журналістів показує, що втрати армії РФ почали стрімко зростати з літа 2023 року, враховуючи контрнаступ українських військ та бої за стратегічні пункти.
  • Понад 500 тис. російських військових вважаються важко пораненими або загиблими, при цьому більшість втрат припадають на чоловіків віком від 35 до 39 років.
  • Втрати Росії в Україні після 2022 року виявляються найбільшими у всіх війнах після Другої світової війни, хоча на постачання живої сили вони можливо не суттєво вплинуть.

Що західні журналісти дізнались про втрати армії РФ у війні проти України

Журналісти видання, зокрема, посилаються на виток даних Міноборони США.

Зазначається, що перший з чотирьох графіків базується на оцінках офіційних та неофіційних джерел.

Відповідно до останніх даних станом на 5 липня, оприлюднених російськими виданнями “Медуза” та “Медіазона”, кількість загиблих російських військових від початку війни проти України перевищила 100 осіб.

Прогнозувалось, що станом на 21 червня, ця цифра, ймовірно, зросла до 106-140 тис осіб.

Цей аналіз значною частиною базується на записах про спадщину та некрологах у соціальних мережах та інших джерелах.

Однак з 6 лютого цього року дані цих медіа ґрунтуються на тенденціях, оскільки їхній доступ до офіційних записів було порушено.

Нещодавно посадовці у Франції вказали на цифру 150 тис осіб станом на квітень-травень цього року.

За підрахунками BBC Russia, до початку червня загинуло щонайменше 113 тис солдат окупаційної армії РФ.

Зазначається, що втрати окупаційної армії РФ почали стрімко зростати з літа 2023 року внаслідок контрнаступу українських військових, а також після боїв за Авдіївку та Часів Яр.

Ці дані не включають українців, завербованих Росією на окупованих територіях. Також не враховуються російські військові, які отримали важкі поранення і не можуть повернутися до бою.

За підрахунками журналістів The Economist, ймовірно, на кожного загиблого в бою припадає приблизно три-чотири поранених російських солдата.

Як втрати у війні проти України вплинуть на ситуацію в країні-агресорці

Журналісти вважають, що приблизно від 462 тис до 728 тис російських військових втратили боєздатність.

Французькі та британські офіційні особи вважають, що близько 500 тис росіян були важко поранені або вбиті до початку травня.

Найбільших втрат зазнали люди у віці від 35 до 39 років, 27 тис з яких, за оцінками, були вбиті в період з лютого 2022 року по червень 2024 року.

За останніми оцінками, приблизно 2% усіх російських чоловіків у віці від 20 до 50 років, можливо, були або вбиті, або важко поранені в Україні з початку повномасштабної війни.

Втрати Росії в Україні з 2022 року перевищують кількість втрат у всіх її війнах після Другої світової війни разом.

Незважаючи на це, західні офіційні особи та аналітики припускають, що значні втрати навряд чи вплинуть на постачання Росії живою силою в найближчій та середньостроковій перспективі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?