Знищення російського катера "Івановець" — з'явилася перша реакція Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Знищення російського катера "Івановець" — з'явилася перша реакція Зеленського

Володимир Зеленський
Івановець

Президент України Володимир Зеленський нагородив бійців Головного управління розвідки, які виявили особливу мужність під час виконання спеціальних бойових завдань, зокрема зі знищення російського ракетного катера "Івановець".

Зеленський вручив нагороди бійцям ГУР за знищення російського катера "Івановець"

3 лютого Зеленський відзначив співробітників ГУР за надзвичайні успіхи у боротьбі проти Росії.

Про це повідомляється на сторінці Президента у Facebook.

Як наголосив Зеленський, звертаючись до бійців ГУР, росіяни справді відчувають біль від дій українських розвідників. І це важливо, щоб винуватці війни щоденно зазнавали втрат від неї.

Крім того, президент особливо відзначив успіх воїнів ГУР на морі. Мова про знищення російського ракетного катера "Івановець" поблизу окупованого Криму.

Складна операція на рейді озера Донузлав – шість прямих влучань морських дронів у корпус "Івановця". Це було справді сильно. І я дякую вам за цю силу, – сказав він.

Успішна операція ГУР у Криму

В ніч на 1 лютого бійці одного з підрозділів ГУР знищили морськими дронами MAGURA V5 ракетний катер "Івановець" Чорноморського флоту РФ. Вартість корабля становить 60-70 млн дол.

Цей катер вважався "гордістю" російського Чорноморського флоту. Як говорив представник ГУР Андрій Юсов, таких катерів у Росії було лише три.

Українські сили раніше пошкодили подібний корвет проєкту 1239 "Бора".

Військово-морські сили України заявили, що "Івановець", зазвичай, укомплектований 40 чоловіками особового складу, а в ГУР кажуть, що російські пошуково-рятувальні операції були безуспішними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?