Знищили тисячі ракет РФ та дронів. Зеленський привітав захисників неба з Днем Повітряних сил
Категорія
Україна
Дата публікації

Знищили тисячі ракет РФ та дронів. Зеленський привітав захисників неба з Днем Повітряних сил

Володимир Зеленський
Знищили тисячі ракет РФ та дронів. Зеленський привітав захисників неба з Днем Повітряних сил

Президент України Володимир Зеленський привітав українських захисників з Днем Повітряних сил ЗСУ.

Головні тези:

  • Українські Повітряні сили успішно знищили тисячі російських ракет та дронів, залишаючись ефективними у веденні військових операцій.
  • У День Повітряних сил командувач генерал-лейтенант Микола Олещук повідомив про успіхи Повітряних сил ЗСУ у знищенні понад 8000 повітряних цілей ворога.
  • З моменту початку повномасштабної війни українські воїни здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів.
  • 4475 військовослужбовців Повітряних сил відзначені державними нагородами, що свідчить про мужність та героїзм українських захисників.

4 серпня в Україні відзначають День Повітряних сил ЗСУ

Україна завжди буде вдячною всім, хто щодня віддано служить нашій державі і захищає життя наших людей від російського терору. Сьогодні ми особливо дякуємо всім нашим захисникам неба — українським воїнам Повітряних сил Збройних сил України — за кожну збиту російську ціль, за ефективність та влучність.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Зеленський додав, що Україна протистоїть російським ударам з повітря з перших днів повномасштабної війни. Українські воїни знищили тисячі російських ракет та дронів, сотні російських бойових літаків та гелікоптерів.

Це значні результати. І ми робимо все, щоб українські Повітряні сили змогли ще більше. Точно зможуть, — наголосив Зеленський.

Повітряні сили ЗСУ вже знищили понад 8000 російських цілей

У День Повітряних сил командувач генерал-лейтенант Микола Олещук повідомив, що за два з половиною роки Повітряні Сили знищили понад 8000 повітряних цілей ворога:

  • сотні літаків та вертольотів, тисячі крилатих ракет та безпілотників.

  • Українські пілоти здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів, більшість — на бойове застосування авіаційних засобів ураження.

Битва за небо триває. Цілодобово ворог атакує нас бомбами та ракетами, проводить повітряну розвідку, щоночі б’є ударними безпілотниками. Повітряні Сили, пліч-о-пліч з протиповітряною обороною усіх Сил оборони України, відбивають удари. Наскільки це можливо, знищують засоби повітряного нападу противника, б’ють ворога з повітря, тримають оборону на землі, — повідомив Микола Олещук.

Олещук додав, що від початку повномасштабного вторгнення 4475 військовослужбовців Повітряних сил відзначені державними нагородами, 47 з них стали Героями України, 25 посмертно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?