Знищити НАТО й замінити США. Чого насправді хоче досягти Китай
Категорія
Світ
Дата публікації

Знищити НАТО й замінити США. Чого насправді хоче досягти Китай

Китай
Джерело:  Welt

Іноземні експерти звертають увагу на те, що КНР дедалі частіше кидає виклик світовому порядку, в якому домінує Захід. Одна з головних цілей Пекіна полягає в тому, щоб замінити США як наймогутнішу країну у світі до 2049 року.

Головні тези:

  • Офіційний Пекін прагне знищити традиційні міжнародні організації, зокрема НАТО та ООН.
  • Китай не є нейтральним посередником, демонструючи активну політику на світовій арені.
  • КНР є ініціатором створення нових міжнародних інститутів.

Китай не влаштовує чинний світовий порядок

Як відомо, офіційний Пекін наразі доволі часто виступає в ролі мирного посередника на міжнародній арені.

Там, минулого місяця на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку очільник МЗС КНР Ван Ї представив "мирну ініціативу" щодо України, яку підтримала Бразилія, Швейцарія та інші країни.

Останнє свідчить про те, що Китай не є нейтральним посередником. У документі не згадується територіальна цілісність України або виведення російських військ, як це передбачено в мирному плані з 10 пунктів президента України Володимира Зеленського, — пояснюють експерти.

На цьому Тлі Пекін продовжує свою агресивну політику проти Тайваню. Це вказує на те, що Китай виставляє себе як посередника не для того, щоб встановити мир, а для того, щоб розширити свої позиції як великого гравця в геополітиці.

КНР спробує знищити НАТО та ООН

Іноземні аналітики також наголошують, що саме Китай є рушійною силою створення нових міжнародних інститутів.

Наразі офіційний Пекін має на меті знищити традиційні організації — насамперед НАТО та ООН.

На саміті БРІКС у Південній Африці Китай і Росія разом з іншими членами виступали саме за це і просували розширення альянсу за рахунок включення до нього ще шести незахідних країн, — пише видання.

Що важливо розуміти, ліберальний міжнародний порядок у більшості випадків розглядається недемократичними частинами світу як спадщина Другої світової війни.

Він створений Заходом, для Заходу і контролюється Заходом, — заявив в інтерв'ю WELT гонконгський професор Стів Цанг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?