Зрадив жінок. Макрон опинився у центрі нового гучного скандалу
Категорія
Світ
Дата публікації

Зрадив жінок. Макрон опинився у центрі нового гучного скандалу

Еммануель Макрон
Джерело:  Politico

Французький лідер Еммануель Макрон потрапив під шквал публічної критики після того, як підтримав актора Жерара Депардьє. Як відомо, останнього звинувачують у сексуальному насильстві та сексизмі.

Що відомо про новий скандал навколо Макрона

Під час одного з інтерв’ю глава Франції зізнався, що завжди був та залишається шанувальником Депардьє, а також назвав останнього "великим актором", яким його країна дуже "пишається".

За словами політика, він не хоче, щоб зірку кіно позбавили найвищої нагороди Францїі – ордена Почесного легіону – на тлі сексуальних скандалів.

Однак заяви Макрона спровокували ще більше обурення в суспільстві.

До прикладу, колишній президент Франції Франсуа Олланд дорікнув своєму наступнику за те, що він проігнорував страждання "жінок, які зазнали нападів і приниження", і замість цього вирішив посилатися на "талант" актора і "презумпцію невинуватості".

Очікувалося, що президент Республіки говоритиме про жінок, а не просто скаже, що Жерар Депардьє – великий актор, – поскаржився колишній французький лідер.

Не приховують свого обурення й журналісти. Так, у популярному журналі Elle також жорстко розкритикували слова Макрона.

Еммануель Макрон, який більше не дбає про переобрання, показав своє справжнє обличчя: обличчя людини, яка стає на бік хижаків; обличчя президента, який змусив нас повірити у свою прихильність до жінок, щоб потім ще більше їх зрадити, – пишуть журналісти.

Скандал навколо Жерара Депардьє: що важливо знати

Вперше французького актора Жерара Депардьє звинуватили у зґвалтуванні ще три роки тому.

Згодом також стало відомо, що йому загрожує ще десяток звинувачень у сексуальних домаганнях або нападах.

Не можна також проігнорувати той факт, що Депардьє раніше зізнавався в любові до Росії та оформив російський паспорт.

На тлі його скандальних заяв Служба безпеки України у 2015 році ухвалила рішення про заборону його в'їзду на п’ять років.

Однак після повномасштабного вторгнення РФ в Україну актор різко засудив Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?