ЗСУ отримають новітній дрон Colibri від Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗСУ отримають новітній дрон Colibri від Франції

Colibri
Джерело:  defence-blog.com

Компанія KNDS на виставці у Парижі представила дрони Colibri, який невдовзі відправляться в Україну в рамках пакета військової допомоги.

Головні тези:

  • Україна отримає новітній безпілотник Colibri в рамках військової допомоги від Франції.
  • Дрон Colibri розроблений для посилення оперативних можливостей французьких збройних сил та має універсальне та ефективне рішення для різних бойових сценаріїв.
  • Безпілотник оснащений керованим осколковим зарядом, здатним знищувати як статичні, так і динамічні цілі, що забезпечує високу летальність.
  • Дрон Colibri є економічно ефективним та оперативно активним, має розмах крил 1,1 метра та може піднятися на висоту до 6000 метрів.
  • Прототипом Colibri слугує безпілотник UX11, призначений для фотограмметричних цілей, має вражаючі технічні характеристики та компактні розміри.

У Франції презентували новітні безпілотники Colibri, які має отримати Україна

Зазначається, що дрон є новітньою розробкою, яка в першу чергу має посилити оперативні можливості французьких збройних сил.

Робота над дроном почалась відносно нещодавно — у травні 2022 року. Виробники Colibri зосередились на інтеграції економічно ефективного, оперативно активного заряду в безпілотну систему, здатну виявляти і знешкоджувати цілі в радіусі 5 кілометрів.

Також відомо, що безпілотник буде оснащено керованим осколковим зарядом, який забезпечує високу летальність як проти статичних, так і проти динамічних цілей. Ця система пропонує універсальне та ефективне рішення для різних бойових сценаріїв.

Що відомо про дрони Colibri

За даними ЗМІ, баражувальний боєприпас отримає 40-мм боєголовку від французького виробника Nexter Arrowtech.

Ймовірно, прототипом Colibri став інший безпілотник — UX11, який був створений для фотограмметричних цілей. Цей дрон має суцільнокрилий корпус із полістиролу та розмах крил 1,1 метра. В рух він приводиться дволопатевим штовхаючим гвинтом, а також електродвигуном, який розміщено у задній частині крила.

Маса UX11, разом із корисним навантаженням, становить 1,5 кг, автономність — 80 хв, крейсерська швидкість — 54 км/год. Розгортання такого апарата займає всього 5 хв. UX11 може піднятися на висоту до 6000 метрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?