ЗСУ отримають український медичний бронеавтомобіль "Козак-5МЕД" — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ отримають український медичний бронеавтомобіль "Козак-5МЕД" — фото

Міноборони України
https://t.me/ministry_of_defense_ua/10026

ЗСУ Міноборони кодифікувало та допустило до експлуатації у Збройних силах новий медичний бронеавтомобіль вітчизняного виробництва "Козак-5МЕД".

Головні тези:

  • Українські Збройні сили отримають новий медичний бронеавтомобіль вітчизняного виробництва Козак-5МЕД.
  • Козак-5МЕД призначений для евакуації поранених військовослужбовців з поля бою та має високий рівень захисту.
  • Терміт та безпілотники стають складовою активно розвиваючихся оборонних технологій, що використовуються у сучасних бойових умовах.
  • Поєднання безпілотників і терміта є потужною комбінацією, спрямованою на точне ураження цілей і знищення ворожих об'єктів.
  • Україна активно впроваджує нові оборонні технології для підвищення ефективності військових операцій та безпеки воїнів на передовій.

МО показало новий вітчизняний евакуаційний бронеавтомобіль "Козак-5МЕД"

Транспортний засіб призначений для евакуації поранених та травмованих військовослужбовців з поля бою.

Зазначається, що "Козак-5МЕД" створений на базі шасі американського важкого пікапу Ford F-550 і може транспортувати чотирьох лежачих поранених або шістьох у сидячому положенні, окрім водія та персоналу групи медичної евакуації. Автомобіль оснащений дизельним двигуном потужністю понад 330 кінських сил та автоматичною коробкою передач.

Згідно з повідомленням, бронювання медичного автомобіля забезпечує захист екіпажу та пасажирів від уламків і куль калібру 7,62 мм. Крім того, днище бронеавтомобіля має посилений захист, який витримує підрив потужністю, еквівалентною 6 кг тротилу.

На фронті в Україні набирає обертів "гаряча зброя"

Військові наголошують, що на фронті постійно мають відбуватися зміни та удосконалення, і не можна випасти "з трендів" і не слідкувати за оновленнями у ворога, бо це дає йому перевагу. Україна наразі активно розробляє оборонні технології.

Зокрема, днями видання Forbes опублікувало матеріал, в якому повідомлялось, що українські військові почали використовувати на полі бою терміт, який здатний пропалити метал. Відповідними боєприпасами оснащуються невеликі дрони, які точно б'ють у ціль.

Зазначалось, що на відміну від інших типів зброї, терміт повинен перебувати дуже близько до цілі. Саме тому термітні гранати AN-M14 армії США більше належать до класу засобів руйнування, ніж до зброї, і використовуються для "пошкодження, знерухомлення або знищення транспортних засобів, систем озброєння, укриттів або боєприпасів".

Поєднання безпілотників і терміта — потужна комбінація, оскільки точне доставлення дрона може спрямувати терміт саме туди, де він матиме найбільший ефект.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?