ЗСУ показали полонених росіян на Запорізькому напрямку
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ показали полонених росіян на Запорізькому напрямку

Військові ЗСУ
Джерело:  online.ua

Українські військові з 128 окремої гірсько-штурмової бригади відбили атаку злочинної армії РФ та взяли у полон більше 10 російських окупантів. 

Що відомо про успіхи ЗСУ на Запорізькому напрямку

Українським військовим вдалось відбити атаку російських окупантів і взяти у полон 11 військових злочинців.

Штурм росіян захлинувся ще на підході до наших позицій - бронетехніку накрили та пошкодили артою, після чого дезорієнтовані ворожі піхотинці сховалися в укриття. Тоді на зачистку сірої зони висунулася штурмова група 128 ОГШБр, - зазначається у дописі українських військових.

Військові підкреслили, що після серії влучних кулеметних черг вцілілі окупанти вирішили здатись в полон.

Серед полонених опинилися кілька колишніх ув'язнених, кілька дагестанців і один житель Санкт-Петербурга. Усі - військові 71 мотострілецького полку російської армії.

Зараз вони дають цінну інформацію нашим контррозвідникам, а потім поповнять фонд для обміну полоненими, - підкреслюють українські військові.

Що відомо про спроби повнення Росією втрат у війні

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, Росія активно шукає найманців за кордоном як з бойовим досвідом, так і без.

Такий підхід для злочинного кремлівського режиму вигідніший, - пояснює Юсов.

Коли йдеться про навчання з нуля, то це, швидше за все, буде некваліфікований спеціаліст, і доля його – це участь у "мʼясних штурмах" і швидка загибель. Є інформація і про сомалійців, і про (громадян) Сьєрра-Леоне, Куби і Непалу. Дуже важливо, що більшість урядів держав, де фіксується робота мереж російських рекрутерів, публічно засуджують таку діяльність і навіть дипломатично виступають із заявами і зверненнями до своїх громадян не іти на таку співпрацю, - зазначає Юсов.

Проте, за словами представника ГУР, у країнах з невеликим доходом ті 1,5 - 2 тисячі, які пропонує Росія, можуть виглядати заманливо.

До того ж, російські рекрутаери обіцяють найманцім, що вони будуть займатися охоронною діяльністю, а не братимуть участь у бойових діях.

Сьогодні дійсно в Сирії, зокрема, готуються підрозділи з місцевих найманців за посередницвтва російських ПВК. Звичайно, це так звані ПВК, а насправді – це проксі російських спецслужб. Робота з набору найманців триває. Всі плани з кількості від початку повномасштабного вторгнення вони в цілому провалили, але не зупиняються. Для Росії вигідніше і дешевше шукати найманців за кордоном, ніж продовжувати мобілізаційні заходи всередині країни. Вони бояться дестабілізації. Та і фінансово це дешевше, ніж забезпечувати власних військових, - підкреслив Юсов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?