ЗСУ просунулися на лівобережжі Дніпра в Херсонській області — військові аналітики
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ просунулися на лівобережжі Дніпра в Херсонській області — військові аналітики

ЗСУ
Джерело:  ISW

Українські сили зробили незначне просування вглиб селища Кринки (30 км на північний схід від Херсона і 2 км від річки Дніпро). Також вони досягли успіхів на тлі триваючих наземних операцій.

Яка ситуація на лівобережжі Херсонщини

За проаналізованими даними експертів, українські війська 12 листопада досягли незначних успіхів на східному (лівому) березі Херсонської області на тлі триваючих наземних операцій.

Геолокаційні кадри, опубліковані 12 листопада, показують, що українські сили зробили незначне просування вглиб селища Кринки (30 км на північний схід від Херсона і 2 км від річки Дніпро).

Російські "воєнкори" продовжували стверджувати, що російські війська намагалися і не змогли витіснити українські війська з Кринок, і що українські війська проводять наступальні операції поблизу Пойми (10 км на південний схід від Херсона і 4 км від річки Дніпро), Піщанівки (13 км на південний схід від Херсона і 3 км від річки Дніпро) і Підстепного (17 км на схід від Херсона і 4 км від річки Дніпро).

Також вони стверджували, що українські сили перекинули додатковий особовий склад у район Кринки, і що українські сили мають намір перерізати російські логістичні лінії та завдати удару по інфраструктурі, що з'єднує лінію російського фронту з тиловими районами в окупованому Криму, Херсонській та Запорізькій областях, – зазначають аналітики.

Один з "воєнкорів" стверджував, що українські війська просуваються до траси Е58 Олешки-Кам'янка, і висловив занепокоєння, що українські війська можуть загрожувати російським позиціям біля перехрестя Е58-Е97 на південь від лінії Пойма-Піщанівка-Підстепне.

Разом з тим український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив, що російські війська виділили відносно невелику кількість підрозділів для захисту дороги Олешки-Нова Каховка і для реагування на українські операції на східному березі, ймовірно, з метою збереження бойової потужності групи військ "Дніпро".

У США заявляють про переміщення бронетехніки ЗСУ на лівий берег Херсонщини

Як повідомляє Інститут вивчення війни з посиланням на своїх російських інсайдерів, українські воїни перекинули обмежену кількість бронетехніки на східний (лівий) берег Херсонської області.

Окрім того, наголошується, що продовжують більш масштабні, ніж зазвичай, наземні операції за участю легкого піхотного угруповання приблизно батальйонного розміру.

Почала активно поширюватися інформація про те, що українська бойова машина піхоти самостійно перетнула річку Дніпро біля Кринок.

За словами американських аналітиків, також збільшили окремі кадри 7 листопада, на яких нібито видно знищений західний бронетранспортер-амфібія у невстановленому місці на східному березі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?