ЗСУ просуваються на лівобережжі Херсонщини — експерти
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ просуваються на лівобережжі Херсонщини — експерти

ЗСУ
Джерело:  ISW

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) повідомляють про подальше просування Сил оборони на лівому березі Дніпра, і що біля Кринок тривають бої.

Що відомо про бої на лівобережжі Херсонщини

Згідно з проаналізованими даними інституту, українські сили продовжили операції на східному (лівому) березі Дніпра Херсонської області 20 листопада і, за повідомленнями, просунулися вперед.

Російські військові блогери стверджують, що українські сили розширили зону свого контролю в західній частині Кринок (30 км на північний схід від Херсона і 2 км від річки Дніпро), і що поблизу населеного пункту тривають бої.

Геолокаційні кадри, опубліковані 20 листопада, показують, що російські війська продовжують завдавати ударів термобаричними боєприпасами з ТОС-1А по українських силах, що діють поблизу Кринок.

Також російські військові блогери кажуть, що українські війська атакували в напрямку Пойми (12 км на схід від Херсона і 4 км від річки Дніпро) і Піщанівки (13 км на схід від Херсона і 3 км від річки Дніпро).

Російські війська продовжили наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 20 листопада і дещо просунулися вперед поблизу Кремінної.

Українські військові джерела повідомили 20 листопада, що українські сили продовжили успішні штурмові дії на південь від Бахмута.

Російські війська продовжили наступальні операції на Бахмутському напрямку 20 листопада і, за повідомленнями, просунулися на південний захід від Бахмута.

Скільки кілометрів на лівому берегу Херсонщини вже контролюють ЗСУ

Зокрема, російський блогер заявив, що наші війська контролюють 10 квадратних кілометрів території поблизу Кринків станом на 16 листопада.

Його колега стверджував, що окупанти вели бої на виснаження поблизу Кринків. Російські мілблогери 17 листопада писали, що загарбники відбили кілька спроб невеликих українських переправ через річку вздовж лінії Пойма-Кринки і що українські сили важко перекидають техніку та людей на українські позиції на східному березі.

Військовий оглядач групи Інформаційний спротив Костянтин Машовець зазначив, що найближча ціль Сил оборони України – перерізання траси Олешки – Нова Каховка (дорога Т2206), відстань до якої становить 5-7 км.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?