ЗСУ протягом червня завдали армії РФ рекордних втрат — оцінка аналітика
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ протягом червня завдали армії РФ рекордних втрат — оцінка аналітика

Знищений танк армії РФ

За словами військового аналітика з групи “Інформаційний спротив” Олександра Коваленка, протягом червня українські військові на фронті завдали злочинній армії РФ рекордних втрат, зокрема, у ствольній артилерії та іншій військовій техніці. 

Головні тези:

  • Українські військові завдали армії РФ рекордних втрат у червні, знищивши 59 систем ворожої ППО.
  • Однією з причин рекордних втрат армії РФ стало поповнення боєкомплекту ЗСУ артилерійськими боєприпасами.
  • Окупаційна армія РФ втратила 1 тис. 415 артсистем та 359 танків в червні.
  • Втрати окупаційної армії РФ в особовому складі пояснюються намаганням найбільше використовувати піхоту і зменшувати вживання важкої бронетехніки.
  • Знищення систем ворожої ППО та артсистем відбулось завдяки ефективній роботі ЗСУ і застосуванню західних систем на території Росії.

Що відомо про рекордні втрати армії РФ протягом червня

Коваленко зазначив, що протягом червня українські військові знищили 59 систем ворожої ППО, що є другим за кількістю результатом від початку розв’язаної Кремлем злочинної війни проти України.

Це стало можливим завдяки системній роботі зі знищення систем С-300/С-400 – як у тимчасово окупованому Криму, так і на материковій території України та Росії. Як бачимо, результативність полювання на російську ППО досить висока, і воно триває! - пояснив Коваленко.

Він підкреслив, що протягом минулого місяця окупаційна армія РФ втратила рекордну кількість ствольної артилерії від початку масштабного вторгнення.

Мова йде про 1 тис 415 артсистем.

Попередній рекорд було встановлено в травні, коли знищили 1 тис 160 одиниць ствольної артилерії противника

Причиною стало поповнення боєкомплекту Сил оборони України артилерійськими боєприпасами і виведення контрбатарейної боротьби на новий рівень протидії, а також згода на застосування західних систем на території Росії, що значно розширило наші можливості зі знищення артсистем, які ховалися на території РФ, - підкреслює аналітик.

При цьому протягом червня окупаційна армія РФ, за словами Коваленка, втратила 359 танків.

Це не рекордний показник, але з урахуванням можливостей військово-промислового комплексу РФ щомісяця відправляти в зону бойових дій у середньому 350-400 основних бойових танків (ОБТ) досить болючий у питаннях поповнення втрат, - підкреслює Коваленко.

Що більше всього впливає на чисельні втрати окупаційної армії РФ в особовому складі

Аналітик також додав, що під час штурмів у власній літній наступальній кампанії російські окупанти намагаються максимально зменшити використання важких танків та бронетехніки.

Здебільшого в м'ясорубки кидають піхоту без серйозної підтримки "бронею", що і відбивається на втратах особового складу, - зазначив Коваленко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?