ЗСУ успішно контратакували війська РФ та просунулися на Харківщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ успішно контратакували війська РФ та просунулися на Харківщині

зсу
Джерело:  ISW

Українські захисники в ході контратакуючих дій просунулися у Харківській області в районі Глибокого.

Головні тези:

  • ЗСУ просунулися на північний захід від Глибокого в Харківській області внаслідок контратаки проти військ РФ.
  • Спецназ Нацгвардії України завдав ударів по російському командному пункту поблизу Глибокого, що спричинило просування українських сил.
  • Українські захисники активно проводять рейди та контратаки у районах Липців та Тихого для виявлення вразливих місць на оборонних лініях ворога.
  • На Харківщині підсилюються заходи проти російських диверсійно-розвідувальних груп з метою посилення контролю та безпеки на кордоні.
  • Голова МВС України акцентує на необхідності постійного реагування на дії ворога та посилення заходів контролю в Харківській області.

Яка ситуація в Харківській області

Сили оборони України просунулися під час тактичних контратак на північ від Харкова 7 липня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 6 липня, показують, що ЗСУ просунулися на північний захід від Глибокого, контратакуючи в районі, а наявні супутникові знімки від 3-6 липня свідчать про те, що українські сили здійснили контратаку в цьому районі.

Однак аналітики зауважують, що нинішній статус Глибокого — невідомий.

Російські "воєнкори" стверджували, що ЗСУ регулярно контратакують поблизу Глибокого і що наступали під Глибоким з південного заходу.

Інший блогер розповідав, що українські захисники також проводять рейди поблизу Липців та Тихого, щоб виявити вразливі місця на російських оборонних лініях.

Війська РФ продовжували атаки в районі Липців і Глибокого та в районі Вовчанська і поблизу Стариці 6 і 7 липня.

Російські "воєнкори" стверджували, що путінські війська нібито відбили позиції на вулицях Короленка та Соборній у центрі Вовчанська.

В Нацгвардії України повідомили, що її спецназ завдав ударів по російському тактичному командному пункту та невеликому складу боєприпасів поблизу Глибокого.

ЗСУ успішно контратакували війська РФ та просунулися на Харківщині

У Харківській області посилять заходи проти російських ДРГ

Особлива увага — протидії диверсійно-розвідувальним групам ворога. Наші підрозділи постійно виявляють та дають відсіч російським диверсантам, — сказав голова МВС України Ігор Клименко під час його поїздки до Харківської області.

Тому, за його словами, задля посилення контролю прикордонники облаштовують додаткові спостережні пости,

Також збільшено кількість груп реагування, — додав глава МВС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?