ЗСУ відбили 126 атак армії РФ протягом доби
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відбили 126 атак армії РФ протягом доби

Генштаб ЗСУ
Військовий ЗСУ

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом доби українські військові 126 разів вступали у бій із підрозділами злочинної армії РФ та завдали російським окупантам численних втрат. 

Головні тези:

  • У протистоянні між ЗСУ та армією РФ зафіксовано 126 атак протягом доби, у результаті яких ворог зазнав численних втрат.
  • На Харківщині російські окупанти 5 разів намагалися атакувати позиції ЗСУ, але безуспішно. Бойові дії також тривають на інших напрямках, зокрема на Донеччині.
  • Українські військові зберегли ініціативу на підконтрольних територіях, ліквідуючи ворожі атаки та завдавши великих втрат ворогові.
  • Підсумкові показники свідчать про успішну оборону українських військ: 87 ліквідованих та 127 поранених окупантів, а також знищення важкої техніки ворога.
  • Бойові дії на південному фронті також були активними, де ворог неодноразово атакував населені пункти, але зазнав поразок в результаті упертих оборонних дій ЗСУ.

Що відомо про ситуацію на східному фронті

Зокрема, на Харківщині російські окупанти 5 разів безуспішно намагались атакувати позиції ЗСУ в районах Глибокого та Вовчанська.

У напрямку Куп’янська зафіксовано 11 ворожих атак. Ще 7 боїв тривають у районах Глушківки, Стельмахівки та Піщаного.

У напрямку Лимана на Донеччині окупаційна армія РФ 8 разів безуспішно атакувала позиції ЗСУ поблизу Невського і Макіївки. Наразі українські військові відбили 5 атак. Три бої ще тривають.

У напрямку Сіверська відбито 8 ворожих спроб атак поблизу Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки.

У напрямку Краматорська російські окупанти 11 разів безуспішно атакували позиції ЗСУ поблизу Часового Яру, Калинівки, Новомаркового та Ступочок.

Триває ще один бій поблизу Кліщіївки.

У напрямку Торецька ворог 5 разів безуспішно атакував у районах Залізного, Північного та Нью-Йорка. Бойові дії продовжуються на трьох ділянках фронту.

У напрямку Покровська кількість атак російських окупантів збільшилась до 47.

Кремлівські загарбники атакували поблизу Новоолександрівки, Прогреса та Новоселівки Першої. Ще 4 бої тривають.

За попередніми підрахунками, сьогодні наші воїни ліквідували 87 та поранили 127 окупантів. Знищено два броньованих автомобіля «Тигр», два бронетранспортера та два баражуючих боєприпаса «Ланцет». Також знешкоджено три артсистеми загарбників.

У напрямку Курахового відбито 11 спроб російських окупантів просунутись в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка та Костянтинівка.

Поразкою ворога завершились чотири бої біля Старомайорського та Костянтинівки.

Що відомо про ситуацію на південному фронті

У Запорізькій області протягом дня російські окупанти 5 разів атакували неподалік населених пунктів Роботине і Мала Токмачка.

На лівобережжі Дніпра успіху не мали вісім штурмових дій ворога на напрямку Козачі Лагері - Кринки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?