ЗСУ відбили атаки армії РФ в районі Авдіївки та Роботиного — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відбили атаки армії РФ в районі Авдіївки та Роботиного — зведення Генштабу

Генштаб ЗСУ
Артилерія ЗСУ

Українські військові протягом доби відбили атаки терористичної армії РФ в районі Авдіївки на Донеччині та звільненого Роботиного у Запорізькій області. 

Що відомо про втрати армії РФ та наслідки злочинних атак по Україні

Зазначається, що українські військові тримають оборону на східному фронті і не дають злочинцям з армії РФ просунутись, зокрема, в районі Авдіївки на Донеччині.

У той же час окупанти безуспішно намагались повернути втрачені позиції в районі звільненого Роботиного у Запорізькій області.

Протягом доби українські військові 55 разів вступали у бій із підрозділами армії РФ.

Упродовж доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще 2 - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили пункту управління та 9 артилерійських засобів противника.

Українські військові також продовжують наступ у напрямку Мелітополя та проводять штурми в районі Бахмута.

Вони завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Зі свого боку військові злочинці армії РФ протягом доби завдали 2 ракетних та 55 авіаударів, здійснили більше 20 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військових та об’єктах цивільної інфраструктури.

При цьому руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ситуація на фронтах

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, продовжують обстріли населених пунктів з території Росії, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Загарбники завдали авіаційних ударів біля Попівки та Середини Буди Сумської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Блешня, Бучки Чернігівської області; Мефедівка, Середина-Буда, Фотовиж, Чуйківка, Степок Сумської області; Гатище, Вовчанськ, Ветеринарне Харківської області.

  • На Куп’янському напрямку наші захисники відбили 4 ворожі атаки в районі Синьківки та 8 атак біля Іванівки Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема, Кам’янка, Дворічна, Іванівка, Синьківка Харківської області.

  • На Лиманському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Невське, Білогорівка, Новолюбівка, Серебрянське лісництво Луганської області та Спірне, Веселе, Сіверськ Донецької області. ЗСУ відбили 4 атаки ворога в районі Макіївки Луганської області, та в районі Серебрянського лісництва Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне, Роздолівка, Верхньокам’янське Донецької області.

  • На Бахмутському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Оріхово-Василівка, Іванівське, Кліщіївка, Часів Яр Донецької області.

  • На Авдіївському напрямку українські військові мужньо тримають оборону, відбили 7 ворожих атак в районі Авдіївки та ще 7 атак неподалік Ласточкиного, Тоненького, Первомайського, Невельського Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Новокалинове, Керамік, Степове, Авдіївка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Новокалинове, Степове, Авдіївка, Первомайське Донецької області.

  • На Мар’їнському напрямку протягом доби наші військові успішно відбили близько 10 атак противника в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем перебувало близько 10 населених пунктів, зокрема, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Катеринівка Донецької області.

  • На Шахтарському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів біля Новомихайлівки, Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких Водяне, Вугледар, Золота Нива, Урожайне Донецької області.

  • На Запорізькому напрямку окупанти безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області. Противник завдав авіаційного удару біля Новоданилівки Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, зокрема, Малинівка, Оріхів, Новоандріївка, П’ятихатки, Степове Запорізької області.

  • На Херсонському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Антонівка, Херсон, Білозерка Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?