ЗСУ відходять з позиції “Зеніт” на околиці Авдіївки
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відходять з позиції “Зеніт” на околиці Авдіївки

Олександр Тарнавський
ЗСУ

16 лютого командувач оперативно-стратегічного угрупування військ Таврія Олександр Тарнавський офіційно підтвердив, що українські захисники відходять з позиції “Зеніт” на південно-східній околиці Авдіївки. 

Тарнавський розповів, що відбувається в Авдіївці

За його словами, після багатьох місяців протистояння, командування ОСУВ ухвалили рішення відійти з позиції “Зеніт” на південно-східній околиці Авдіївки.

Ми тримали цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога. Рішення відійти було ухвалено задля збереження особового складу та покращення оперативної обстановки.

Олександр Тарнавський

Олександр Тарнавський

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ Таврія

Олександр Тарнавський звертає увагу на те, що тактично зайняття цих позицій не надає ворогу стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції.

Як зазначає командувач, наразі триває перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування підрозділів на нових позиціях. Відбувається планове посилення підрозділів.

Разом — сильні. Слава Україні! — наголосив Тарнавський.

Зеленський прокоментував бої в Авдіївці

За словами глави держави, він знає що відбувається у місті та знаходиться на контакті з нашим військовим керівництвом.

Я не говоритиму, які вони застосовують нові підходи. Їхнє завдання робити все, щоб захистити перш за все наших людей. Це головний сигнал від мене, наші військові це найголовніше, що в нас є, і це найголовніша наша зброя, - заявив Володимир Зеленський.

До слова, 16 лютого стало відомо, що армія РФ застосувала фосфор в Авдіївці проти українських воїнів.

Окрім того, відомо, що збільшилося використання КАБів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?