ЗСУ вже подолали першу і другу лінії оборони РФ — Умєров
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ вже подолали першу і другу лінії оборони РФ — Умєров

Рустем Умєров
Джерело:  Fox News

Українські війська підійшли до третьої лінії оборони росіян, а Україна має низку військових цілей на 2024 рік. Про це розповів міністр оборони України Рустем Умєров.

Україна має план війни на 2024 рік

В інтерв'ю FOX News Рустем Умєров сказав, що Україна має план на наступний рік і вже звільнила 50% окупованої території. Зокрема ЗСУ підійшли до третьої лінії оборони росіян.

Якщо говорити про лінії оборони, ми вже подолали першу і другу. Ми перебуваємо між другою і третьою.

Цілі України на 2024 рік передбачають оборонну операцією, контрнаступальну операцію та наступальну операцію.

У розмові з журналістами Умєров наголосив, що перемогою у війні для України вважатиметься повернення усіх територій, включно з Донбасом та Кримом. Але для цього Україні потрібна підтримка партнерів.

На запитання про варіант переговорів з РФ, Умєров відповів, що таке рішення стане загрозою для демократії в усьому світі.

Я думаю, що усьому цивілізованому світу повинно бути соромно, якщо це станеться. Це продовжуватиметься і знищуватиме демократію. Їхня мета — знищення українців, щоб Україна взагалі не існувала. Тому в інтересах США боротися з авторитарними режимами і не показувати жодних ознак слабкості, — сказав він.

Українська делегація в США

6 грудня українська делегація в складі голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, міністра оборони Рустема Умєрова, керівника офісу президента Андрія Єрмака та посла України у США Оксани Маркарової зустрілася зі спікером Палати представників Конгресу США.

Маркарова в ефірі телемарафону сказала, що делегація обговорила пакет допомоги Україні.

Але ми ще не там, де хотіли би бути. До того пакета допомоги, який ми очікуємо, що буде проголосований, в якому буде суттєва допомога Україні – збройна, фінансова та гуманітарна, додалася ще одна частина – питання південного кордону США. Це питання, яке стосується внутрішньої політики США. Це залишається найбільш гарячою та обговорюваною темою

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?