ЗСУ збили над Азовським морем ще один А-50 армії РФ — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ збили над Азовським морем ще один А-50 армії РФ — відео

Літак А-50 армії РФ
Джерело:  online.ua

Українські військові збили над Акваторією Азовського моря ще один військовий літак дального радиолокаційного спостереження А-50. 

Що відомо про збиття ще одного А-50 армії РФ над Азовським морем

За інформацією представників Сил оборони, знищення стратегічного літака окупаційної армії РФ над Азовським морем відбулось в рамках спецоперації ГУР та Повітряних сил.

Наразі уточнюється рівень завданих ворожому літаку уражень.

Перше відео, як стверджується, з місця події.

На ньому росіяни за кадром обговорюють, як літак випускає теплові ловушки, а згодом у нього ж влучає ракета.

На кадрах видно декілька яскравих точок у небі, вибух та поступове зниження двох точок. Наприкінці відео чути звук вибуху.

Шанси на збереження літака мінімальні, - зазначають представники українських спецслужб.

Друге відео: операторка називає локацію — Трудова Вірменія, хутор у Краснодарському краї РФ.

Росіянка каже, що впав гелікоптер, був великий вибух і "палає дуже сильно страшно". На відео видно полум'я та дим на землі поряд з якоюсь будівлею.

Цікаво, що на озброєнні окупаційної російської армії було всього 9 подібних літаків. При цьому не всі з них зберігали функціональність.

Літак А-50 літак далекого радіолокаційного виявлення та управління здатний вести розвідку та наводити цілі для ударів.

Скільки авіації армія РФ залучила у війні проти України

За інформацією представника Головного управління розвідки Міноборони Вадима Скібіцького, окупаційна армія РФ може використовувати у війні проти України до 300 бойових літаків.

Багато. Скажімо так, на сьогодні Росія може протиставити і має проти нас майже триста бойових літаків. Росіяни для себе поставили завдання знищити і нашу авіацію, і інфраструктуру, - зазначив Скібіцький в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

Представник ГУР також додав, що після отримання F-16 від західних партнерів Україна також почне знищувати ворожу авіацію.

Ось, три дні поспіль противник бомбив аеродром Канатове, намагаючись вразити балістичними ракетами. І це якраз той підхід ворога, щоб не дати нам змогу розмістити там авіацію. Вони дуже бояться, що потужна західна техніка прийде в Україну. А ми вже чітко впевнені і знаємо, що західні зразки озброєння набагато кращі й мають перевагу над російським, над радянським озброєнням. Будь-які. Це і точність, і ефективність, і інші параметри, - пояснює Скібіцький.

Він нагадав, що нещодавно наші військові збили літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 РФ.

Тоді росіяни відсунули район бойового чергування, але вони втратили тут дальність ведення розвідки. Це дуже позитивно для нас. Тобто якщо раніше росіяни могли з Азова бачити до Києва, то нині - з Краснодарського краю до Києва вони не дістають засобами розвідки. Тому що вони бояться ближче підходити, - зазначає Скібіцький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?