ЗСУ знищили у Криму радари до ЗРК С-300 та С-400
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ знищили у Криму радари до ЗРК С-300 та С-400

Генштаб ЗСУ
ЗРК С-300

За інформацією Генштабу, вніч на 12 травня українські військові завдали ракетних ударів по ЗРК злочинної армії РФ С-300 та С-400 на території окупованого Криму.

Головні тези:

  • Українські військові завдали ракетних ударів по ЗРК С-300 та С-400 у Криму, знищивши два радари комплексів.
  • За останніми даними Генштабу, кількість боєзіткнень між українськими та російськими військами досягла 60, загалом по всій території України.
  • Бойові дії тривають у різних районах, зокрема в Харківській, Донецькій та Луганській областях, де українські війська впевнено відбивають атаки ворожих сил.
  • Українські військові відбили 5 з 6 атак у напрямку Краматорська й утримують зайняті рубежі, запобігаючи просуванню ворога.
  • Російські окупанти провели вже 20 атак у напрямку Покровська, а українські захисники впевнено тримають оборонні позиції, не допускаючи прориву.

Що відомо про ураження ППО армії РФ в окупованому Криму

За інформацією Генштабу, ракетних ударів було завдано по ЗРК С-300 поблизу Бельбека, а також двох ЗРК С-400 поблизу Бельбека та Севастополя.

У Генштабі зазначили, що було підтверджено ураження вказаних цілей.

Відповідно до результатів ураження, знищено два радари комплексів С-300 й С-400. Наразі уточнюється інформація щодо третього радара.

Окрім цього, зафіксована подальша детонація боєкомплектів у всіх трьох районах розміщення зенітних ракетних дивізіонів Російської Федерації, — додали у Генштабі.

Що відомо про ситуацію на фронті

У Генштабі зазначили, що від початку доби кількість боєзіткнень українських військових з російськими окупантами зросла до 60.

Зокрема, на Харківщині тривають бої в районах Вовчанська та Тихого.

В районі Куп’янська ворог від початку доби провів 5 атак. Наразі тривають два боєзіткнення поблизу Петропавлівки та Піщаного.

У напрямку Сіверська на Донеччині українськими військовими вже відбито 6 з 12 ворожих атак.

На даний час тривають наступальні дії ворога в районах Спірного та Роздолівки.

У напрямку Краматорська українські військові відбили 5 з 6 атак. Відбиття ще однієї наразі триває.

У напрямку Покровська тривають 7 боїв. Ворог намагається просунутись поблизу Новоолександрівки, Новопокровська, Новоселівки Першої та Калинового.

Від початку доби російські окупанти вже 20 разів атакували на цьому напрямку.

Тривають штурмові дії ворога в районі Урожайного. Українські воїни впевнено утримують зайняті рубежі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?