ЗСУ зривають наступ армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ зривають наступ армії РФ

Генштаб ЗСУ
Артилерія ЗСУ

За інформацією Генштабу, українські військові не дають окупаційній армії РФ просунутись у глиб власної оборони та фактично зривають наступ російських загарбників. 

Головні тези:

  •  ЗСУ зривають наступ армії РФ та ефективно стримують ворога на різних ділянках фронту.
  • У результаті боїв ворог втратив значну кількість військовослужбовців та техніки.
  • Напружені ділянки фронту включають Краматорськ, Торецьк, Покровськ, Курахове та інші райони.
  • Українські військові успішно відбивають ворожі атаки у Херсонській області.
  • Генштаб регулярно інформує про бої та втрати на фронті, підтверджуючи успішні операції ЗСУ проти російських окупантів.

Що відомо про ситуацію на фронтах

У Генштабі зазначають, що від початку доби українські військові 136 разів вступали у бій із підрозділами злочинної армії РФ.

На Харківщині російські окупанти 6 разів від початку доби за підтримки авіації намагались штурмувати позиції ЗСУ в районах Вовчанська і Глибокого.

Наразі ще один бій триває у Вовчанську.

Протягом доби, ворог втратив 144 особи вбитими та пораненими і 77 одиниць озброєння та військової техніки. Зокрема, знищено танк, дві артсистеми, 10 автомобілів, чотири пункти управління та склад пально-мастильних матеріалів. Окрім того, пошкоджено три гармати, одну РСЗВ, танк, два авто та дві одиниці спецтехніки.

Підкреслюється, що від початку доби було зафіксовано 10 ворожих атак у напрямку Куп’янська. Тільки поблизу Синьківки відбито 5 ворожих атак і ще один бій наразі триває.

Також, дві спроби ворога просунутись вперед стримують наші воїни біля Стельмахівки.

Зазначається, що у напрямку Лимана на Донеччині російські окупанти протягом дня 16 разів намагались атакувати позиції ЗСУ.

На цей час продовжуються шість боєзіткнень. Ворог концентрує свої зусилля поблизу Греківки і Тернів. Окрім того, атакував наші позиції у районах Невського і Макіївки.

У напрямку Сіверська від початку доби зафіксовано 5 безуспішних ворожих атак в районах Івано-Дар’ївки, Спірного та Виїмки.

Що відомо про найнапруженіші ділянки фронту

У напрямку Краматорська ворог провів 8 безуспішних атак поблизу Часового Яру і Кліщіївки.

Точаться бої ще у трьох локаціях в районах Калинівки, Іванівського та Часового Яру.

У напрямку Торецька російські окупанти здійснили 24 спроби атаки поблизу Деліївки, Торецька, Південного, Нью-Йорка і Північного. 15 ворожих атак були відбиті українськими військовими.

У напрямку Покровська протягом доби ворог провів 43 спроби штурмів з району Очеретиного, звідки ворог у різних напрямках намагається вклинитися в наші бойові порядки.

ЗСУ вже відбили 31 атаку російських окупантів. Ще 12 боєзіткнень тривають, зокрема, біля Євгенівки та Новоолександрівки.

Втрати окупантів на цьому напрямку складають - понад 350 військовослужбовців ворога. Також знищено і пошкоджено як мінімум 11 гармат та мінометів.

У напрямку Курахового зафіксовано 11 ворожих спроб атак.

Окупанти намагалися безуспішно просунутися в районах населених пунктів Георгіївка і Парасковіївка. Біля Красногорівки, де ворог зосереджує зусилля, п’ять атак вже відбито, бойові дії тривають.

На лівобережжі Дніпра у Херсонській області чотири штурмових дії ворога завершились безуспішно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?