Журналісти назвали компанії, які допомагають РФ вивозити крадене українське зерно
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти назвали компанії, які допомагають РФ вивозити крадене українське зерно

крадене українське зерно
Джерело:  Bihus.Info

Журналісти Bihus.Info виявили щонайменше 3 судна, які вивозили крадене українське зерно з порта в окупованому Росією Маріуполі. 

Що відомо про компанії, що вивозять крадене українське зерно

Зазначається, що перший корабель з викраденим українським зерном вийшов з порта окупованого Маріуполя в травні 2023 року.

На відео російської пропаганди з окупованого порту Маріуполя неодноразово потрапляв процес завантаження зерна на кілька російських суден.

Серед них контейнеровози STK-1003 і STK-1016 пітерської фірми "Удаленный Морской Терминал" і теплоход Mezhdurechensk, що належать ростовській "УК "Река-Море" російського підприємця Гєннадія Арустамова, у минулому капітана буксира.

За даними трекінгових сервісів, ці судна перебували у порту окупованого Маріуполя після чого взяли курс в порти Ростова-на-Дону, Азов, Кавказ, Єйськ.

Хто керує вивозом краденого українського зерна через порт в Маріуполі

Флотом російських окупантів в Маріуполі керує держкомпанія країни-агресорки "Роскапстрой".

Відповідно до документів, наданих Bihus.Info центром "Миротворець", зерно з окупованих територій на ці судна вантажили кілька компаній.

Зокрема на всі три згадані судна у 2023 році вантажила пшеницю російська фірма "Санагро", зареєстрована в Ростові-на-Дону наприкінці 2022-го.

Нею керує Микола Міщук, який раніше балотувався в Україні від аграрного об’єднання "Заступ", а наразі отримав російське громадянство.

У документах також фігурують московська компанія "Зорка фуд", записана на росіянина Владіміра Наумова та білоруску Татьяну Пашкєвіч, і "Аста Груп", зареєстрована в окупованому Донецьку, належить громадянину Росії Роберту Асатряну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?