Американський генерал Грандж назвав ключову перевагу ЗСУ над армією РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Американський генерал Грандж назвав ключову перевагу ЗСУ над армією РФ

Артилеристи ЗСУ
Джерело:  Радіо Свобода

За словами американського генерал-майора у відставці Девіда Гранджа, розв'язана Росією злочинна війна проти України нагадує йому Першу світову, однак має унікальні відмінності. 

У чому полягає перевага ЗСУ над окупаційною армією РФ

Грандж, який приймав участь у війнах у В’єтнамі, Іраку, Північній Македонії та Косово, зазначив, що на відміну від російських окупантів українські військові точно знають, за що ведуть війну.

У війнах деякі речі ніколи не змінюються. Політика є визначальною. Боєприпаси є необхідними. Солдатів треба ретельно тренувати. І ви маєте мати мотивацію для війни. Це — одна з переваг України, тому що в України мотивація є, — підкреслює колишній американський військовий.

Він підкреслив, що Україна веде боротьбу на стороні добра і в українських військових є причина іти у бій.

Як окупаційна армія РФ в Україні повторює помилки США у В’єтнамі

Грандж зазначив, що у багатьох російських окупантів, яких кидають у бій, не має внутрішньої причини для війни проти українців.

Чому вони там? Самі військові цього не розуміють. А українські військові розуміють. Тож у вас велика перевага у моральному вимірі — воювати за свою країну і за свій народ. І це важливо у кожній війні. І це було нашою проблемою у В’єтнамі. Я пам’ятаю Ірак, Бейрут, Балкани — всюди, де ми були. І це важливий чинник. Інколи, він важливіший за зброю. Також важливо розуміти, що війна в Україні унікальна. Це нагадує Першу світову, коли у вас є ця окопна війна, коли чергуються статичні фази, оборона, знову статика, наступ... Але при цьому у небі застосовуються високі технології. Вони повсюди, і від них неможливо сховатися. Дрони, РЕБ тощо, — підкреслив генерал США у відставці.

За його словами, наразі США ретельно вивчають унікальний досвід війни в Україні.

Тож ми маємо використовувати це на нашу користь у наших наступних конфліктах, які точно будуть. США брали участь у війнах постійно від початку існування. Тож гібридна війна, але деякі речі залишились незмінними. Є нові технології, тактики, до яких потрібно адаптуватися. І Україна непогано справляється. І США будуть використовувати це у майбутньому, — наголошує Грандж.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?