Аналітик оцінив ефективність використання F-16 в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітик оцінив ефективність використання F-16 в Україні

Винищувач F-16
Джерело:  NV

За словами головного редактора Defense Express Олега Каткова, західним винищувачам, зокрема, F-16 доведеться діяти на відстані від лінії фронту, аби уникнути знищення. 

Головні тези:

  • F-16 в Україні змушені будуть діяти на відстані від лінії фронту, що накладає обмеження на їх застосування.
  • Україна може використовувати F-16 для протидії авіації злочинної армії РФ та скиданню авіабомб ФАБ.
  • Остання версія ракети AIM AMRAAM з дальністю 160 км надасть можливість F-16 відігнати й знищувати ворожі літаки.
  • Західні аналітики вказують на необхідність повної перебудови методів та тактики Повітряних сил ЗСУ для досягнення максимальної ефективності.
  • Необхідні реформи Повітряних сил ЗСУ включають гнучкий та скоординований стиль ведення війни, щоб протистояти переважаючим силам РФ.

Які обмеження будуть виникати в ході застосування F-16 в Україні

Факт, що ситуація дзеркальна. Ворог також не використовує свою тактичну авіацію ближче 40 км, окрім штурмовиків Су-25. Зокрема, всі фронтові бомбардувальники Су-34, винищувачі Су-35,  Су-30 тримаються також на відстані понад 40 км від фронту. І плануючі бомби вони закидують саме з такої відстані - 40-50 км від лінії фронту, - підкреслив Катков.

За його словами, у таких умовах F-16 зможуть виконувати бойові завдання із протидії авіації злочинної армії РФ, яка скидає кореговані авіабомби ФАБ.

Україна зможе використовувати F-16 для протидії авіації армії РФ
Винищувач F-16

Але дуже важлива версія ракет. До нього будуть додані не просто ракети AIM AMRAAM, а має бути остання - восьма. З дальністю 160 км. З цією ракетою F-16 задачу не тільки відігнати, а й збивати зможуть реалізувати. Тому що там дальність пуску 160 км, ракета зможе наздогнати літак, який здійснює протизенітний маневр. У випадку ж якщо будуть дані старі ракети, наприклад, С-5 з дальністю 110 км, відганяти ще буде можливо, а от знищувати - ні, - наголошує аналітик.

Що кажуть західні аналітики

Повітряним силам ЗСУ необхідно повністю змінити методи ведення бойових дій.

У доповіді для аналітичного центру Mitchell Institute аналітики Девід Дептула і Крістофер Бові зазначили, що керівництво Повітряних сил ЗСУ повинно відмовитись від радянсько-російської доктрини і тактики, техніки і процедур.

Зіткнувшись із переважаючими силами і засобами РФ, українські військові повинні домогтися максимальної ефективності від своїх військ. Це означає гнучкий, скоординований стиль ведення війни. Ці реформи не будуть легкими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?