Аналітик розкрив деталі щодо нової балістичної ракети українського виробництва
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітик розкрив деталі щодо нової балістичної ракети українського виробництва

ОТРК "Сапсан"
Джерело:  24 канал

За словами керівника Центру військово-правових досліджень Олександра Мусієнка, в Україні вже власні розробки далекобійних балістичних ракет. 

Головні тези:

  • Україна розвиває власні далекобійні балістичні ракети, що замінять застарілий комплекс 'Точка-У'.
  • Основна увага українських розробників спрямовується на виробництво багатофункціонального ракетного комплексу “Сапсан”.
  • Власні успішні кейси виробництва сучасної зброї, наприклад, протикорабельна ракета “Нептун”, свідчать про потенціал України у цій галузі.
  • Інвестування у виробництво балістичних ракет підвищить обороноздатність країни та демонструватиме її потенціал світовим партнерам.
  • Впровадження нових технологій та модернізація військової техніки сприятиме забезпеченню безпеки та захисту національних інтересів.

Що відомо про далекобійні балістичні ракети українського виробництва

Мусієнко зазначив, що оперативно-тактичний комплекс "Точка-У", який залишається на озброєнні України, вже технічно та морально застарів навіть після кількох рівнів модернізації.

Аналітик підкреслив, що наразі Україна має зосередити ресурси та технічні можливості для виробництва багатофункціонального ракетного комплексу “Сапсан”.

Україна має власну розробку далекобійної балістичної ракети
ОТРК “Сапсан”

Мусієнко нагадав, що Міноборони замовило цей комплекс ще у 2022 році.

Ракета, що використовується на "Сапсані" має дальність польоту до 500 кілометрів. До того ракета до "Сапсана" є сучаснішою та складнішою для перехоплення.

Сподіваюсь, ми побачимо ці ракети. На сьогодні вся інформація про долю саме цього компонента ракетної програми не розголошується. Тільки відомо що над цим проєктом працюють, - зазначив аналітик.

У виробництво "Сапсана" потрібно інвестувати, щоб виробляти бодай певну кількість цих комплексів.

Це була гарна демонстрація західним партнерам і Росії спроможностей України. Наші союзники могли б взаємодіяти з нашою країною щодо спільного виробництва цієї зброї. Зрештою Україна могла б виробляти ці ракети навіть на потреби ЄС, - додав Мусієнко.

Що відомо про вдалі розробки Україною далекобійних ракет

Україна вже має успішний кейс щодо виробництва власної сучасної зброї. Наприклад, протикорабельної ракети "Нептун", яка була вдосконалена та модернізована.

Мусієнко підкреслив, що у новій версії цієї ракети була збільшена дальність польоту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?