Аналітики дізнались обставини знищення колони армії РФ у Курській області
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики дізнались обставини знищення колони армії РФ у Курській області

Знищена колона армії РФ
Джерело:  ISW

За інформацією аналітиків з Інституту вивчкення війни (ISW), українські військові розбили колону техніки злочинної армії РФ поблизу селища Октябрське у Курській області.

Головні тези:

  • Українські військові знищили колону техніки злочинної армії РФ у Курській області поблизу селища Октябрське.
  • За даними ISW, 14 критих вантажівок “Урал” і КАМАЗ було знищено українськими військовими, призначені для підсилення окупаційної армії РФ.
  • Російські джерела припускають, що колона перевозила особовий склад 44-го армійського корпусу чи бригади “П'ятнашка”.
  • Аналітики підкреслюють можливе просування ЗСУ у Курській області, але не підтверджують його настільки далеко на північ або захід.
  • Командування окупаційної армії РФ може покладатися на відбиття наступу українських військових та маневрувати більш боєздатними підрозділами.

Що відомо про обставини знищення ЗСУ колони армії РФ у Курській області

За інформацією аналітиків із посиланням на українські та російські джерела, поблизу селища Октябрське у Курській області, уздовж траси 38К-017 українськими військовими було знищено 14 критих вантажівок "Урал" і КАМАЗ, які перевозили резерви для посилення окупаційної армії РФ у Курській області.

В ISW підкреслюють, що російські солдати, що перебували у вантажівках, ймовірно, загинули.

Російські джерела припустили, що колона могла перевозити особовий склад 44-го армійського корпусу Північного угруповання російських військ (Ленінградський військовий округ) або бригади "П'ятнашка”, - зазначають аналітики.

ЗСУ розбили колону з резервами армії РФ у Курській області
Знищена техніка армії РФ

При цьому вони звертають увагу, що російські “воєнкори” активно роблять припущення, чим саме ЗСУ могли вдарити по цій колоні.

Як аналітики оцінюють ситуацію на Курщині

Зазначається, що РосЗМІ та “воєнкори” заявляють про подальше просування ЗСУ на схід Курської області, однак аналітики не підтверджують просування українських військових настільки далеко на північ або захід регіону.

При цьому аналітики підкреслюють, що командування російських окупантів, ймовірно, покладається у відбитті наступу українських військових на розгорнуті поблизу кордону підрозділи, що переважно складаються зі строковиків, а також інші нерегулярні угруповання.

Аналітики також припускають, що окупаційна армія РФ, ймовірно, почала перекидати більш боєздатні підрозділи зі сходу або півдня України, однак для їхнього прибуття і розгортання потрібен час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?